Banca Transilvania devine cea mai mare bancă din România – Cronica de Business

1. Producătorul de blugi Levi Strauss a raportat o scădere de 17% în profitul trimestrial ajustat, rezultatul fiind afectat de un dolar mai puternic, dar și de o creștere a costurilor de marketing și a investițiilor în online. (CNBC)

2. Interzicerea zborurilor cu avioanele Boeing 737 Max a costat deja American Airlines $185 milioane, după ce compania a fost obligată să anuleze 7.800 de curse în ultimul trimestru. (CNBC)

3. Reckitt Benckiser a acceptat să plătească $1,4 miliarde pentru a „stinge” investigațiile derulate de autoritățile americane în legătură cu felul în care a făcut marketing pentru produstul Suboxone, un opioid. (Evening Standard)

4. Compania de asigurări Swiss Re a anulat IPO-ul în valoare de £3 miliarde plănuit pentru subsidiara ReAssue, dând vina pe „condițiile pieței”. (Financial Times)

5. Fiat Chrysler va investi €700 milioane într-o linie de producție pentru noul model 500, varianta electrică. (Reuters)

Bonus:

6. Cea mai importantă evoluție a anului trecut la nivelul celor mai mari bănci din România a fost rocada BCR – Banca Transilvania la nivelul primei poziții, după ce banca din Cluj a cumpărat Bancpost și a crescut cu un sfert. (Profit.ro)

7. AFI Europe, grupul care deţine mall-ul AFI Cotroceni, a semnat pre-contractul de vânzare-cumpărare pentru pachetul de 75% din acţiunile proiectului Casa Radio, la un preţ de €60 milioane. (News.ro)

8. Compania niponă Fast Retailing, care deține magazinele de haine Uniqlo, a înregistrat un profit trimestrial sub așteptări, de $695 milioane, pe fondul vânzărilor scăzute în Japonia. (Reuters)

9. Gigantul francez Decathlon şi-a majorat cifra de afaceri în România cu 16% anul trecut, până la 885 milioane lei. (ZF)

10. Banca australiană Macquarie a renunțat la planurile de a achiziționa rețeaua de centre de îngrijire Barchester Healthcare, o tranzacție în valoare de £2,5 miliarde, numind nesiguranța legată de Brexit drept motivul principal pentru decizie. (Financial Times)

11. Air China, cea mai mare companie aeriană din China, va achiziționa 20 de modele A350-900 de la Airbus, la o valoare totală de catalog de $6.54 miliarde. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Startup-ul românesc Bright Spaces, selectat în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie – Cronica de Business
Grupul Volkswagen a înregistrat în 2021 cele mai scăzute vânzări din ultimii 10 ani – Cronica de Business