Acțiunile Netflix au scăzut cu până la 25% după ce compania a anunțat că a pierdut 200.000 de abonați în primul trimestru – Cronica de Business

1. Analiștii JPMorgan estimează că prețul petrolului va crește la $185 per baril dacă Uniunea Europeană va interzice imediat importurile din Rusia. (Bloomberg)

2. Acțiunile Netflix au scăzut cu până la 25% după ce compania a anunțat că a pierdut 200.000 de abonați în primul trimestru din acest an. Ultima oară când Netflix a pierdut abonați a fost în 2011. (CNBC)

3. Just Eat Takeaway.com a declarat că analizează vânzarea parțială sau totală a acțiunilor deținute la Grubhub. Compania din Amsterdam, prezenta și în România, a anunțat că explorează acțiuni strategice pentru divizia din SUA, pe care a cumpărat-o pentru $7,3 miliarde anul trecut. Acțiunile Just Eat au scăzut, deoarece investitorii și-au pierdut încrederea în planurile sale de a consolida segmentul livratorilor de alimente. (Bloomberg)

4. Peste 60% dintre directorii financiari din Europa de Est spun că afacerile pe care le gestionează au revenit la nivelul de dinainte de pandemie – sfârşitul anului 2019, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă în management Horváth. Acesta arată că, la nivel internaţional, peste 50% dintre respondenţii studiului cred că pandemia Covid-19 a reuşit să aibă un efect pozitiv asupra afacerilor, iar peste 90% dintre respondenţii din Europa de Est estimează că se vor confrunta cu dificultăţi în privinţa forţei de muncă. (News.ro)

Din Cronica diminetii: SUA au furnizat Ucrainei echivalentul a 7,6 miliarde de euro, ca ajutoare, de la izbucnirea războiului, devenind-o cel mai mare susținător al țării, potrivit Institutului Kiel pentru Economie Mondială. Toate statele membre ale Uniunii Europene au oferit 2,9 miliarde de euro, plus 1,4 miliarde de euro de la instituțiile UE și 2 miliarde de euro de la Banca Europeană de Investiții. Marea Britanie, Canada și Japonia au promis, împreună, ajutoare în valoare de 1 miliard de euro. (Bloomberg)

5. Randamentul obligațiunilor americane emise pe 30 de ani a depășit, pentru scurt timp, 3%. Este pentru prima oară din 2019 când se atinge acest nivel. (Link)

6. Yen-ul japonez a înregistrat a treisprezecea zi consecutivă față de dolarul american. Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost în 1971. (Bloomberg)

7. Bursa americană a închis sesiunea pe creștere, toți cei trei indici înregistrând cea mai bună zi din ultima lună. S&P 500 a crescut cu 1,6%, Dow Jones Industrial Average cu 1,5%, în timp ce Nasdaq Composite a câștigat 2,2%. (WSJ)

Extra: Companiile care activează în domeniu criptomonedelor și sunt listate la bursă au înregistrat scăderi mari de la începutul anului, mai mari decât cele suferite de Bitcoin (-11%) și Ethereum (-16%). Cel mai mare exchange din SUA, Coinbase a scăzut cu 40%, în timp ce TeraWulf, o companie care minează Bitcoin, a înregistrat o scădere de 61%. Valoarea acestor companii a scăzut de la $100 miliarde, cât era în noiembrie anul trecut, la $60 de miliarde. (WSJ)

8. Compania germană Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, intră în România, urmând să fie un concurent direct pentru Animax, cel mai mare lanț de petshopuri de pe piața locală. (Profit.ro)

9. Strabag va construi noul terminal de pasageri al Aeroportului din Iași, investiţia ridicându-se la aproximativ 327,9 milioane de lei, fără TVA. (News.ro)

10. Marea Britanie și-a anunțat intenția de a revoca statutul Bursei de Valori din Moscova drept bursă de valori recunoscută, potrivit unui comunicat emis de autoritatea fiscală britanică, HM Revenue and Customs. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Primul fond de investiții din Germania pentru startup-uri fondate de femei – Cronica de Business
Pentru prima oară din 2003, acțiunile Apple au crescut pentru a cea de-a unsprezecea zi consecutivă – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău