Activitatea comercială din zona euro a crescut cu cel mai slab ritm din ultimele cinci luni – Cronica de Business

1. Procurorii de la Parchetul General ridică joi documente de la sediul companiei City Insurance, în cadrul unui dosar penal deschis ca urmare a unei plângeri depuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Reprezentanții Parchetului General au susținut că nu este vorba de percheziții, însă sunt ridicate documente de la compania de asigurări. (Profit.ro)

2. Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a anunțat, după ședința de politică monetară, că va începe ”în curând” să reducă achizițiile lunare de obligațiuni. Fed a anunțat că majorarea dobânzilor ar putea avea loc mai devreme decât era așteptat, cel mai probabil anul viitor. (Bloomberg)

3. Directorul general al grupului farmaceutic american Moderna Inc, Stephane Bancel, a declarat că, în opinia sa, pandemia de coronavirus ar putea să se încheie peste un an, în condițiile în care creșterea producției de vaccinuri asigură o aprovizionare mondială. (Profit.ro)

4. Activitatea comercială din zona euro a crescut cu cel mai slab ritm din ultimele cinci luni. În ciuda faptului că ratele zilnice de infectare au scăzut semnificativ în ultima lună, este puțin probabil că majoritatea restricțiilor rămase să fie ridicate în curând în marile economii, inclusiv în Germania și Franța. Indicele IHS Markit, un indicator relevant al activității economice, a scăzut la minimul ultimilor cinci luni, 56,1 în septembrie, de la 59,0 în august. Așteptările analiștilor erau de 58.5. (CNBC)

5. Piața imobiliară din Statele Unite a scăzut în august. Prețurile au scăzut luna trecută cu 2% comparativ cu iulie, cel mai mare declin din aprilie. Și vânzările au scăzut cu 1,5% comparativ cu august 2020, prima scădere anuală din iunie 2020. (WSJ)

6. Compania Corsar Online, care a operat site-ul CEL.ro, a intrat în faliment, prin procedură simplificată, la propria cerere. Anul trecut, compania a avut afaceri de 127,1 milioane lei (204,4 milioane lei în 2019) și o pierdere de 3,5 milioane lei (842.170 lei în anul precedent), cu peste 70 de angajați. Datoriile au însumat 14,2 milioane lei (29,4 milioane lei în 2019). (Profit.ro)

7. Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil comportament anticoncurenţial al unor companii care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa furnizării de carte din România. Companiile investigate sunt: Editura Vremea S.R.L., Curtea Veche Publishing S.R.L., Publica Com S.R.L., Nemira Publishing House S.R.L., Humanitas S.A., RAO Distribuție S.R.L., Editura Trei S.R.L., Grupul Editorial Art S.R.L., Editura Polirom S.A., Grup Editorial Litera S.R.L., Direct Client Services S.R.L., Librăriile Humanitas S.A. și Asociația Editurilor din România. Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă coordonare a comportamentului comercial, manifestat prin refuzul colectiv și coordonat de a vinde către un anumit client și/sau posibil concurent, cu intenția de a-l elimina de pe piață.

8. Proprietarul Brico Depot, grupul britanic de bricolaj Kingfisher, și-a redus pierderile în România la jumătatea anului, ajutat de cererea ridicată din partea consumatorilor locali pentru materiale de construcții, decorațiuni și produse pentru amenajări exterioare. (Profit.ro)

9. Acțiunile Evergrande Group, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, au crescut cu aproape 18% la bursa din Hong Kong. Acțiunile companiei care ar putea declanșa o criză pe piața din China și nu numai, au scăzut cu 80% de la începutul anului. (CNBC)

10. Maşina personală va rămâne în topul preferinţelor pentru mobilitate ale consumatorilor din Uniunea Europeană ca urmare a pandemiei, însă modalităţile alternative îşi vor reveni pe termen mediu şi lung, arătă un raport PwC. Raportul arată că parcul auto din Europa va stagna până în 2035, la 281 milioane maşini. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Uber, afaceri în scădere cu 29% – Cronica de Business
Banca Națională a României a majorat rata dobânzii de politică monetară cu 0,75 puncte procentuale la 5,5%, cel mai ridicat nivel de după februarie 2012 – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău