Companiile de asigurări, pierderi de $76 miliarde în 2020 – Cronica de Business

1. Calamitățile naturale, cum ar fi incendiile devastatoare din SUA și numărul record de uragane din Atlantic, au provocat companiilor globale de asigurări pierderi de $76 de miliarde în 2020, o creștere de 40% față de pierderile de $54 miliarde consemnate în 2019, potrivit unui studiu preliminar al grupului elvețian Swiss Re. (Profit.ro)

2. Firma de private equity EQT a ajuns la o înțelegere pentru preluarea companiei suedeze de farmaceutice Recipharm. Valoarea tranzacției este de $2,1 miliarde. (Bloomberg)

3. Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, Inditex, a înregistrat un declin de 14% al vânzărilor în perioada august – octombrie 2020, o redresare față de scăderea de 31% din trimestrul precedent. Dar noile restricții introduse în noiembrie au dus la închiderea magazinelor pe principalele piețe din Europa. Compania a precizat că 21% dintre magazinele sale din întreaga lume s-au închis în noiembrie. (Profit.ro)

4. Producătorul de medicamente Eli Lilly va prelua compania farmaceutică Prevail Therapeutics, activă în zona de terapie genetică, pentru $1 miliard. (Reuters)

5. Startupul din domeniul producției de software pentru HR ClickUp a atras investiții de $100 milioane, la o evaluare de $1 miliard. Interesul pentru astfel de companii a crescut în timpul pandemiei, în contextul în care majoritatea angajaților companiilor își desfășoară activitatea de la distanță. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Rusia are încă aproximativ $300 de miliarde în valută care se află în străinătate – Cronica de Business
Prefab, profit de 11 mai mare la nouă luni – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău