Adidas ar putea vinde Reebok – Cronica de Business

1. Grupul Daimler va începe în trimestrul patru din 2021 producția de serie a SUV-ului electric compact EQB în Ungaria, după o investiție de €141 milioane. (Profit.ro)

2. Gigantul german din domeniul articolelor sportive Adidas ia în considerare vânzarea Reebok, concurentul britanic pe care l-a achiziționat în 2006 pentru $3,8 miliarde. (Sky News)

3. Rețeaua socială Reddit va prelua platforma de videouri scurte Dubsmash, astfel urmând să devină un competitor direct al chinezilor de la TikTok. (Reuters)

4. Producătorul de medicamente AstraZeneca a ajuns la o înțelegere pentru preluarea Alexion, group din domeniul biotehnologiei, tranzacția având o valoare de $39 miliarde. (Financial Times)

5. Omul de afaceri Alexandru Răbâncă a decis să plaseze în imobiliare banii câștigați din vânzarea francizei Yves Rocher, brand pe care l-a adus în România în urmă cu 20 de ani, și a unui lanț de farmacii. El a început prin dezvoltarea unui ansamblu rezidențial premium cu circa 150 de apartamente. (Profit.ro)

Bonus:

6. Producătorul de mașini sportive Mclaren a ajuns la o înțelegere pentru a vinde până la 33% din divizia de mașini de curse unui consorțiu de investitori americani. Aceștia vor plăti inițial $245 milioane pentru 15% din entitate. (Bloomberg)

7. Dezvoltatorul imobiliar Skanska a vândut clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3, situate în Bucureşti, către S IMMO AG, o companie imobiliară cu sediul în Austria, pentru €97 milioane. (News.ro)

8. Samsung Catalyst Fund, companie de investiții a gigantului tech sud-coreean Samsung, alături de alți investitori, a acordat o finanțare de venture capital de $20 milioane unui startup german fondat în urmă cu patru ani, care face exoschelete. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
CEZ a dat anunț în Financial Times pentru vânzarea activelor din România – Cronica de Business
Inflaţia din zona euro a accelerat în august la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău