Administrația Prezidențială a invocat caracterul secretizat al informațiilor când a fost întrebată câți consumatori de droguri sunt în România – Cronica dimineții

1. Premierul Marcel Ciolacu le-a transmis șefilor OMV AG și OMV Petrom că Legea offshore nu va fi modificată și că speră, totodată, că atitudinea Austriei față de aderarea României la Schengen nu va strica imaginea OMV Petrom, cel mai mare producător de hidrocarburi și carburanți din România. (Profit.ro)

2. Administrația Prezidențială a invocat caracterul secretizat al informațiilor când a fost întrebată câți consumatori de droguri sunt, cu aproximație, în România, care e strategia statului în domeniu și pe ce alte date concrete se bazează atunci când vorbește de un „fenomen alarmant”, pe care l-a inclus recent în agenda viitoarei reuniuni a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). (PressOne)

3. Proiectul de lege care prevede dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, şi de înlocuire a sancţiunilor penale cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei a fost respins luni de Senat. Camera Deputaților este for decizional pentru această lege. (Hotnews)

4. Guvernul a adus alte modificări proiectului de măsuri fiscale. Pentru microîntreprinderi rămân cotele de impozitare de 1% și 3%, dar se elimină, față de proiectele apărute anterior în presă, prevederea că dacă o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 60.000 euro și o rată a rentabilității de peste 30%, ar trebui să treacă la impozit pe profit. (Profit.ro)

5. Guvernul de la Kiev a acceptat toate cererile Bucureștiului în ceea ce privește reglementarea exportului de cereale și oleaginoase ucrainene pe teritoriul României, au declarat surse guvernamentale. Ucraina ar fi fost de acord că Romania poate importa cereale doar pe bază de licență. Asta înseamnă că, până nu există un astfel de mecanism de licențiere, România nu va importa cereale ucrainene. (G4Media)

Din Cronica Sportivă: Programul partidelor de marți, din etapa I a grupelor Ligii Campionilor:

  • 19:45 – AC Milan – Newcastle 
  • 19:45 – Young Boys – RB Leipzig 
  • 22:00 – PSG – Dortmund 
  • 22:00 – Lazio – Atletico Madrid 
  • 22:00 – Manchester City – Steaua Roșie Belgrad
  • 22:00 – Barcelona – Antwerp 
  • 22:00 – Feyenoord – Celtic
  • 22:00 – Șahtior – FC Porto

6. Ambasadoarea SUA a declarat că România și-a asumat să dubleze până în noiembrie cantitatea de cereale preluată din Ucraina, iar Statele Unite și Uniunea Europeană vor ajuta țara noastră să-și atingă obiectivul. Kathleen Kavalec, spune că leadership-ul de la București a luat măsurile potrivite în ceea ce privește susținerea Ucrainei în a exporta cerealele în lume. (EuropaLibera)

7. Republica Moldova nu va fi lăsată singură, în cazul în care ar fi atacată de Federaţia Rusă, a asigurat, luni seara, adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu. (News.ro)

8. Elon Musk a anunțat că în curant toți utilizatorii platform X, fosta Twitter, vor trebui să plătească o sumă lunară pentru acces. (Axios)

9. Un nou studiu efectuat la Bergamo, orașul din nordul Italiei grav afectat în pandemie, sugerează că genele moștenite de la neanderthalieni ar putea ajuta la explicarea de ce unii oameni au dezvoltat forme grave de Covid-19, iar alții nu. (WSJ)

10. UEFA nu ia în considerare revenirea cluburilor de fotbal ruseşti şi a echipei naţionale în competiţiile pe care le organizează, a anunţat preşedintele UEFA, Alexander Ceferin. Potrivit acestuia, reprezentanţii Rusiei vor fi excluşi din competiţiile europene până la sfârşitul războiului din Ucraina. (News.ro)

Fotografia dimineții – România își face reclamă pe străzile din Paris cu zeci de panouri publicitare și autobuze colantate:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Băsescu: îl vom susține pe Iohannis în turul 2, la președinție
Remdesivir a fost autorizat în procedura de urgență în SUA pentru tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău