Ministrul Sănătăţii: Noaptea de Înviere a fost ”liniştită”, iar majoritatea românilor au înţeles mesajul de a rămâne acasă în izolare – Cronica dimineții

1. Media zilnică a românilor decedați din cauza coronavirusului o egalează pe cea a deceselor din cauza diabetului și o depășește pe cea din cauza tuberculozei. (Hotnews)

2. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, că noaptea de Înviere a fost ”liniştită”, iar majoritatea românilor au înţeles mesajul de a rămâne acasă în izolare. ”A fost o noapte de suflet, o noapte în care fiecare dintre noi am avut speranţă”, a spus ministrul Sănătăţii, precizând că, de modul în care se respectă regulile, depinde viitorul acestei pandemii. (News.ro)

3. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost surprins când se plimba cu bicicleta în Parcul Titan, în ziua de Paști, deși parcul este închis, iar cetățenii pot ieși din casă doar cu un motiv bine întemeiat. Negoiță a declarat că a ieșit la muncă, să inspecteze lucrările din parc, dar și din alte zone din sector, și și-a luat și iubita cu el. (Hotnews)

4. Un număr de 234 de dosare penale au fost deschise pentru fapte comise în noaptea de Înviere, din care trei pentru zădărnicirea combaterii bolilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI Monica Dajbog, care a precizat şi că au fost aplicate 391 de amenzi pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgenţă. (News.ro)

5. Proprietarul unei ferme britanice a cheltuit 40.000 de lire sterline pentru a aduce 150 de muncitori români experimentați în Marea Britanie, care să-i învețe pe culegătorii britanici necalificați cum să recolteze fructe și legume. (Profit.ro)

Una din Cronica de Carte: Autorii italieni, care au experimentat pandemia pe pielea lor, au început să publice primele cărți despre vremea coronavirusului. Dintre acestea, volumul lui Paolo Giordano, ”În vremea contaminării”, a fost deja tradus în limba română la Editura Polirom (New York Times).

6. Disney va trimite în concediu fără plată 100.000 de angajați începând cu această săptămână. Numărul reprezintă jumătate din total angajați. Compania operează parcuri de divertisment și hoteluri care sunt închise din cauza măsurilor luate pentru oprirea pandemiei. (BBC)

7. Google și Facebook vor fi obligate să plătească publisherilor din Australia pentru știrile găzduite pe platformele lor. (Bloomberg)

8. Facebook va lansa azi o aplicație separată, Facebook Gaming, prin intermediul căreia cei care se joacă online pot face streaming. Aplicația va intra pe o piață unde mai operează Twitch, cumpărat de Amazon, YouTube sau Mixer de la Microsoft. Numărul celor care urmăresc streamingul de jocuri a crescut în ultimii ani. (NYTimes)

9. Printr-un ordin semnat de guvernatorul Andrew Cuomo, căsătoriile online au devenite legale în statul New York. (Quarz)

10. Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, i-a transmis actorului Dan Puric că atât el, cât şi fiul său Alex, mort în urma incendiului de la Colectiv, îl iartă după ce a vorbit despre „haimanalele” de la Colectiv. „Important însă este să te poţi ierta şi tu”, a afirmat Eugen Iancu. (News.ro)

Fotografia dimineții – Israelienii au protestat aseară împotriva premierului Netanyahu păstrând distanța recomandată:

Ți-ar mai putea plăcea
Ratele au crescut cu peste 50% la o treime din creditele ipotecare standard în lei – Cronica dimineții
Numărul cazurilor zilnice de Covid-19 din SUA s-a dublat, în mai puțin de o lună – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău