Adrian Zuckerman poate obține poziția de ambasador SUA, la București, pe 9 septembrie – Cronica serii

1. Adrian Zuckerman, propus de președintele Donald Trump pentru postul de ambasador al SUA la București, va fi audiat în Senatul american, ca ultimă etapă în finalizarea procesului, pe 9 septembrie. (Hotnews)

2. Premierul britanic Boris Johnson urmează să efectueze săptămâna viitoare vizite la Paris şi Berlin şi să fie primit de Emmanuel Macron şi Angela Merkel pentru a discuta despre Brexit, înaintea summitului G7. (News.ro)

3. Un nou organ implicat în senzația de durere a fost descoperit de oamenii de știință. (TheGuardian)

4. Observatorul Solar și Heliosferic (SOHO) a înregistrat joi, 15 august, o cometă care s-a prăbușit în soare. (Profit.ro)

5. Erupțiile vulcanilor scot la suprafață diamante, iar recentele descoperiri arată că la 400-640 km sub pământ se afla un zăcământ cu rocă mai veche decât Luna. (Link)

6. Nike nu va mai penaliza financiar sportivele ce au contract cu compania producătoare de echipament sportiv și care rămân însărcinate. (BBC)

7. Cercetatorii au dezvoltat un pantalon scurt, alimentat de o baterie, care poate reduce energia consumată pentru mers, cu 9,3%, și alergat, cu 4%. (AFP)

8. Actorul scoţian Ewan McGregor va reveni în rolul Obi-Wan Kenobi într-un serial ce va fi difuzat pe platforma Disney+. (News.ro)

9. Un nou vaccin administrat pisicilor poate reduce efectele alergiilor generate de aceastea pentru stăpânii lor. (CBS)

10. O femeie de 43 de ani a murit după ce trotineta electrică pe care se deplasa, pe DN 22, în judeţul Constanţa, şi care nu era semnalizată pe timp de noapte, a fost lovită din spate de un autoturism. (News.ro)

Fotografia serii – Plaja din Oludeniz, Turcia. Burak Kara/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Rusia nu a intrat în top 5 țări după cheltuielile militare pe 2018
Cîţu: USR să voteze Guvernul minoritar PNL şi apoi reîncepem discuţiile pentru refacerea coaliţiei – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău