Agenţia Fitch Rating estimează pentru România un deficit bugetar de 9,5% din PIB în 2020 – Cronica dimineții

RIP Sir Sean Connery.

1. Premierul Ludovic Orban a anunţat că şi-a propus ca bugetul să fie adoptat înainte de finalul anului, după învestirea noului Guvern. El promite creşteri de pensie „bazate pe realitatea economică” arătând că aceste majorări vor duce la creşterea puterii de cumpărare în ceea ce priveşte veniturile pensionarilor fără ca majorările să fie anulate de inflaţie. (News.ro)

2. Agenţia Fitch Rating estimează pentru România un deficit bugetar de 9,5% din PIB în 2020. Economia României se va contracta cu 5% în 2020, iar anul viitor rata şomajului ar urma să atingă un vârf de 7,3%, după care va scădea uşor în 2022. (Hotnews)

3. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că nu se pune problema unui lockdown la nivelul României din cauza noului coronavirus, dar vor fi impuse restricţii suplimentare, în funcţie de evoluţia epidemiologică pe judeţe sau localităţi. Despre o eventuală carantinare pe sectoare a municipiului Bucureşti, ministrul a afirmat că aceasta este greu de realizat. (Hotnews)

Promo: Suntem aici. Pentru tine și afacerea ta. Credem în povești de succes și în antreprenori care își îndeplinesc visurile. De aceea, venim în întâmpinarea nevoilor afacerii tale cu o ofertă de nerefuzat: Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu 8.087* euro TVA inclus avantaj client. Contactează partenerul tău autorizat Mercedes-Benz și solicită oferta în format digital.

4. Inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş, consideră că, având în vedere numărul ridicat al infectărilor cu noul coronavirus, „este clar pentru toată lumea” că începând de luni va fi votată prelungirea scenariului roşu pentru unităţile didactice din Capitală. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se declară de acord cu menţinerea scenariului roşu în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ din municipiul Bucureşti, până când se va constata o scădere a numărului de infectări. (News.ro)

5. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus că se așteaptă ca pe rețeaua de termoficare a Bucureștiului să apară 10-15 avarii în fiecare zi. Nicușor Dan a precizat că din februarie anul viitor va începe înlocuirea conductelor, proces care ar putea dura până la șapte ani. (Link)

6. Peste şapte milioane de documente electronice au fost depuse în 2020 prin intermediul Spaţiului Privat Virtual, dublu comparativ cu media ultimilor cinci ani, conform datelor publicate sâmbătă de Ministerul Finanţelor Publice. (G4Media)

7. Autorităţile au confirmat sâmbătă că Marea Britanie a depăşit pragul de 1 milion de contaminări cu SARS-CoV-2. Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat că Anglia va intra în carantină din 5 noiembrie până pe 2 decembrie şi le-a cerut englezilor să stea acasă pentru ca sistemul naţional de sănătate (NHS) să fie protejat. (News.ro)

8. Cercetătorii britanici au cerut guvernului să introducă vitamina D în alimentele de bază precum pâinea sau laptele, pentru a combate epidemia. Aproape jumătate din populația Marii Britanii suferă de deficiențe pentru această vitamină, în condițiile în care mai multe studii au arătă rolul pozitiv pe care-l are în combaterea Covid-19. (TheGuardian)

Una din Cronica Sportivă: Simona Halep a anunțat pe Twitter că a fost testată pozitiv cu COVID-19: „Salutare, tuturor, voiam să vă anunț că am fost testată pozitiv pentru COVID-19. Sunt în autoizolare acasă și mă recuperez bine după simptome ușoare. Mă simt bine. Vom trece prin toate astea împreună”. (Treizecizero)

9. Guvernul austriac a anunţat sâmbătă o nouă izolare, începând de marţi şi până sfârşitul lui noiembrie, printr-o interdicţie a circulaţiei pe timpul nopţii şi închiderea restaurantelor, hotelurilor, instituţiilor culturale şi sportive, cu scopul de a opri al doilea val al epidemiei covid-19. (News.ro)

10. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că în curând va exista un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafață din Capitală, aflate în subordinea Primăriei Generale și pentru Metrou, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor. Pe site-ul Metrorex și pe cel al STB este însă în continuare la vânzare, din decembrie 2017, biletul unic, de 60 de minute, cu 10 călătorii sau abonament de o zi, valabil pentru linii urbane ale STB și pentru Metrorex. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Sir Sean Connery îmbracat în costum tradițional scoțian pentru ceremonia în care a fost făcut cavaler de regina Elisabeta, acum 20 de ani:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul de Interne: Organizarea de evenimente este interzisă în noaptea de Înviere – Cronica dimineții
Vaccinurile COVID-19 ar putea fi disponibile pentru copii de până la 6 luni în SUA până în toamnă – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău