Agresorii femeii jandarm la mitingul din 10 august 2018 au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare – Cronica dimineții

1. Agresorii femeii jandarm la mitingul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, au fost condamnaţi în primă instanţă la închisoare cu suspendare, la muncă în folosul comunităţii şi la interzicerea unor drepturi, inclusiv a participării la adunări publice şi proteste. (News.ro)

2. Acțiunile Netflix au înregistrat cea mai mare creștere în acest deceniu, din 2010 până în prezent: 4181%. (CNBC)

3. Masa monetară în sens larg a urcat cu 9,5% (5,5% în termeni reali) în noiembrie, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, până la 411,92 miliarde lei (86 miliarde euro), arată datele BNR. (News.ro)

4. Din 30 decembrie până pe 1 ianuarie, echipajele de cabina de la Germanwings, divizia low cost a Lufthansa, vor fi în grevă. Noi acțiuni vor fi anunțate după 2 ianuarie. (Bloomberg)

5. Valoarea pe bursă a Apple plus Microsoft este mai mare cu $250 miliarde decât valoarea tuturor companiilor listate pe bursa germană. (Welt)

6. Tesla va livra mâine primele mașini, Model 3, produse la fabrica din China. (Bloomberg)

7. Autoritatea pentru reglementarea aviației din SUA propune implementarea unui sistem remote ID, care ar urma să faciliteze identificarea și urmărirea în timp real a aproape tuturor dronelor care survolează Statele Unite. Autoritatea americană ar vrea ca toate companiile care produc și operează drone să pună în aplicare prevederile în următorii 3 ani. (CNBC

8. În Statele Unite a intrat în vigoarea legea care interzice vânzarea produselor din tutun celor sub 21 de ani. (CNN)

9. YouTube a fost la un pas de a verifica manual toate clipurile pentru copii sub 8 ani, însă a renunțat în ultima clipa. Aceasta trebuia să fie sarcina unei echipe editoriale formate din 40 de persoane. În cele din urmă, s-a considerat că o astfel de decizie ar duce YouTube în zona companiilor de media, iar șefii companiei s-au temut să nu ajungă să fie reglementată ca atare. (Bloomberg)

10. Christina Koch a devenit femeia care a stat cel mai mult în spațiu, ca număr de zile consecutive, depășind vechiul record de 288 de zile. (AP)

Fotografia dimineții – Muntele Washington în ziua solstițiului de iarnă. Robert F. Bukaty/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătăţii: România se situează sub ”linia roşie și suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar” – Cronica dimineții
Proiect de plaformă online: Orice articol care ar semnala acte de corupție, incompetență sau alte deficiențe în Guvern l-ar face pe autor suspect de a fi agent al propagandei ruse – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău