Cronica diminetii – Peste 50 de milioane conturi Facebook expuse către hackeri

RIP Marty Balin

1. Între 50 și 90 milioane de conturi Facebook, nu e clar de ce doar atâtea, au fost expuse hackerilor:
– Vulnerabilitatea există din Iulie 2017
– În 16 Septembrie, FB a detectat primele semnale de activitate atipică
– Marți a avut loc primul atac al hackerilor
– Miercuri FB a anunțat FBI-ul
– Joi FB a reparat bug-ul
– Dacă vi s-a cerut să vă relogați înseamnă că ați fost afectat de această vulnerabilitate

2. Un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de mai multe replici, au declanșat un tsunami care a lovit insula indonesiană Sulawesi. Cel puțin 48 de oameni au murit dar autoritățile se așteaptă ca numărul să crească. (AP)

3. 1,3 milioane persoane lucrau anul trecut în România pentru firme cu capital străin, în creștere cu 3,6% față de 2016. (Profit.ro)

4. Volkswagen va lansa spre finalul anului viitor I.D Neo, primul model full electic al gamei I.D., poziționat ca un concurent direct al Modelului 3 de la Tesla. Mașina arată futurist, ar putea costa în jurul a 30.000 euro și va avea o autonomie de 400 km.

5. Goldman Sachs estimează că Google a plătit către Apple $9 miliarde pentru a fi motorul de căutare default în Safari pentru iOS, iar anul viitor ar putea plăti $12 miliarde. (CultofMac)

6. Peste $250 milioane se vor cheltui pe publicitatea electorală, doar în Florida, în acest an. Comparativ, întreaga piață de publcitate din România este de aproximativ 400 milioane euro. (AdAge)

7. Apple a finalizat achiziția Shazam și va renunța să mai vândă publicitate în aplicație. (TNW)

8. Un bărbat de 56 de ani din Hong Kong a dezvoltat primul caz de hepatită E, boala fiind transmisă de la un șobolan. (Digi24)

9. Paul Simon a susținut weekendul trecut ultimul concert din cariera. (NewYorker)

10. Ieri, în timpul emisiunii „Pulsul zilei”, difuzată pe TVR 1, în timpul discuţiilor, un membru al echipei tehnice a folosit, în direct, un limbaj licențios care a condus la întreruperea emisiunii. În ultimele minute ale emisiunii, un operator le-a strigat invitaților de la Coaliția pentru Familie şi Asociația Accept că sunt penibili, timp în care moderatorul a căutat să aplaneze conflictul izbucnit şi schimbul de replici dintre angajatul TVR şi cei prezenți pentru dezbaterea despre referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție. (EuropaFM)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătăţii: Ne aşteptăm la un vârf al epidemiei în a doua jumătate a lunii aprilie – Cronica dimineții
1.680.000 dintre românii cu varsta între 18 și 64 de ani nu au lucrat niciodată – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău