AI-ul conversațional al celor de la Nvidia a doborât recordul de antrenare BERT – Cronica de Tehnologie

Aceasta este ultima ediție a Cronicii de Tehnologie pe lună August, următoarea Cronică va apărea pe 2 Septembrie. Știrile importante din tehnologie se vor regăsi în Cronica de dimineață și cea de seară. Multumesc.

1. Twitter testează un sistem prin care utilizatorii vor putea da follow unor topicuri la fel cum o fac în prezent cu conturile obișnuite. Topicurile vor fi selectate și organizate de angajații companiei și vor include domenii precum sport, celebrități sau seriale TV. (The Verge)

2. AI-ul conversațional al celor de la Nvidia a doborât recordul de antrenare BERT, care era până acum de o oră. Acesta a parcurs modelul de antrenare în doar 53 de minute. Aplicarea modelului învățat a fost realizată în puțin peste 2 milisecunde, multe sub cele 10 milisecunde considerate un timp foarte bună în industrie. AI-ul Nvidia folosește pentru procesare 1.472 de plăci video V100. (TechCrunch)

3. Platforma Amazon Web Services adaugă “frica” la lista de emoții pe care sistemul propriu de recunoaștere facială le poate identifica. Rekognition poate acum să observe 8 emoții umane, printre care furia, dezgustul și surpriza. Adiția vine chiar în timp de Amazon este criticat că oferă servicii de recunoaștere facială administrației Trump, care le folosește împotriva imigranților. (CBROnline)

4. Snap a lansat Spectacles 3, o nouă versiune a ochelarilor de realitate augmentată care acum sunt dotați cu o cameră HD ce amplifică impresia de profunzime. Aceștia vor fi disponibili din luna noiembrie și vor costa $380. (The Verge)

5. Amazon este pe punctul de a cumpăra 10% din Future Retail Ltd, al doilea cel mai mare retailer din India. Valoarea tranzacției s-ar putea ridica la $281 milioane. (Bloomberg)

6. Co-fondatorul Oculus, Nate Mitchell, pleacă de la Facebook. Mitchell rămăsese singurul dintre cei trei fondatori ai Oculus care încă lucra pentru Facebook. (Variety)

7. Camerele foto pot cădea victimă atacurilor ransomware. Check Point Software avertizează asupra faptului că protocolul PTP (Picture Transfer Protocol) poate fi folosit de atacatori pentru a cripta fotografiile stocare de aparatele foto pe cardurile de memorie. Problema a fost identificată la aparatele Canon, însă specialiştii avertizează că toate aparatele foto care folosesc protocolul PTP ar putea fi vulnerabile. (The Verge)

8. Cum poate fi dezactivată funcția prin care Alexa poate strica surpriza cadourilor cumpărate, în cazurile în care difuzoarele inteligente Amazon Echo sunt folosite de mai mulți membrii ai familiei. (Cnet)

9. Chrome și Firefox vor muta identitatea proprietarului site-urilor care folosesc certificate EV (Extended Validation) din bara de adrese în meniul ascuns în spatele lacătului din aceeași bară de adrese. Modificare va deveni vizibilă în Chrome din septembrie și în Firefox din octombrie. (ZDNet)

10. AirPods, Apple Watch și HomePod nu fac parte din lista de produse pentru care administrația Trump va amâna impunerea taxei de import de 10%. Laptopurile și smartphone-urile se vor număra printre categoriile de produse scutite deocamdată de taxă, însă cele trei produse Apple nu se încadrează în acestea. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Marea Britanie va taxa cu 2% motoarele de căutare, marketplace-urile online și rețelele sociale de la 1 aprilie – Cronica de Tehnologie
WhatsApp adaugă funcții de autentificare biometrică aplicației de desktop și celei web – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău