Air France-KLM, aproape de un program de salvare de $10 miliarde – Cronica de Business

1. Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, a înregistrat o creştere de 20% a cifrei de aaceri în primul trimestru, de la 174,6 milioane lei în primele trei luni din 2019, la 208,9 milioane de lei în primul trimestru din acest an, principalele motoare de creştere din grup fiind companiile TeraPlast şi TeraSteel Serbia. (News.ro)

2. Compania indoneziană de ride-hailing și de livrări de mâncare Gojek a achiziționat startup-ul din domeniul POS-urilor Moka, pentru $130 milioane. (Bloomberg)

3. Air France-KLM este aproape de un acord cu guvernul francez pentru un program de salvare de $10 miliarde, după ce autoritățile au acceptat să mărească garanțiile pentru împrumuturile necesare pentru ca operatorul aerian să reziste în perioada crizei provocate de pandemia de coronavirus. (Profit.ro)

4. Compania aeriană Lufthansa a înregistrat o pierdere operațională de €1,2 miliarde în primul trimestru, pe fondul pandemiei de coronavirus. (Reuters)

5. Compania de turism Expedia a atras investiții în valoare de $3,2 miliarde, inclusiv $1,2 miliarde de la fondurile Apollo Global Management și Silver Lake, pentru a face față efectelor pandemiei asupra business-ului. (Financial Times)

Bonus:

6. Compania germană Vonovia din domeniul imobiliarelor ia în considerare preluarea rivalului Deutsche Wohnen, iar tranzacția ar putea valora circa $40 miliarde. (Bloomberg)

7. Compania austriacă Immofinanz, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, l-a numit pe investitorul austriac Ronny Pecik în funcția de director executiv. Pecik este acționar atât al Immofinanz, cât și al rivalului său S Immo, proprietarul Sun Plaza și Novotel din București. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cât valorează, de fapt, piața de e-commerce din România? – Cronica de Business
Capitalizarea Tesla a depășit valoarea de 800 miliarde – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău