Capitalizarea bursieră a Băncii Transilvania a ajuns la nivelul record de 16,24 miliarde lei (3,29 miliarde euro) – Cronica de Business

1. Pe o sesiune la BVB cu o distribuție bună în adâncime a lichidității și marcată de schimburi de pachete în piață deal, indicele BET a atins cea mai ridicată valoare din istoria sa de un sfert de veac. La cotația de închidere de 2,8300 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a Băncii Transilvania a ajuns la nivelul record de 16,24 miliarde lei (3,29 miliarde euro). (Profit.ro)

2. Consiliul Concurenţei a demarat o amplă analiză pe piaţa materialelor de construcţii în contextul semnalelor privind creşterea preţurilor produselor, atât pe piaţa românească, dar şi la nivel internaţional. (Digi24)

3. Facebook a solicitat recuzarea noului președintelui al Comisiei Federale de Comerț, Lina Khan, din deliberările agenției cu privire la depunerea unui nou caz antitrust împotriva companiei. Facebook susține că Lina Khan nu ar putea fi imparțială din cauza istoriei sale îndelungate de a critica marile companii de tehnologie. (WSJ)

4. Comisia Europeană a prezentat miercuri cel mai ambițios plan al său de combatere a schimbărilor climatice și a stabilit cum cele 27 de țări ale Uniunii Europene pot îndeplini obiectivul comun de reducere a emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030 față de nivelurile din 1990. Reacțiile oficialilor europeni, liderilor din industriile europene și reprezentanților unor asociații europene privind mediu nu au întârziat să apară. Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile a declarat că interzicerea comercializării autoturismelor noi diesel şi pe benzină începând din anul 2035 nu este o soluţie raţională, în timp ce Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian a transmis că noile taxe europene care urmează să fie impuse acestui sector sunt contraproductive. (Digi24)

5. eBay a ajuns la un acord privind vânzarea unei participații minoritare la grupul norvegian de media Adevinta, cel mai mare jucător din sectorul anunțurilor online la nivel global, către fondul britanic de private equity Permira, într-o tranzacție de peste $2 miliarde. (Profit.ro)

6. Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat că unul dintre cele mai puternice argumente pentru ca banca centrală să înfiinţeze o monedă digitală este că ar reduce nevoia unor alternative private, cum ar fi criptomonedele şi stablecoins. (News.ro)

7. Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că începe să lucreze la crearea uneo versiuni digitale a euro, în condițiile în care tot mai mulți oameni renunță la folosirea numerarului. Este de așteptat ca proiectul să dureze doi ani și ideea este de a proiecta o versiune digitală a monedei unice, utilizată de cele 19 state membre ale zonei euro. (Profit.ro)

8. Preţurile petrolului au scăzut miercuri, după ce Reuters a relatat că Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite ar fi ajuns la un compromis referitor la nivelul producţiei care ar debloca acordul OPEC+ privind creşterea livrărilor la nivel global, în condiţiile în care statele lumii îşi revin din pandemia de coronavirus. (News.ro)

9. Profitul Bank of America, a doua mare banca din SUA, aproape s-a triplat în trimestrul doi, ajungând la 9,22 miliarde, de la 3,53 miliarde, cât a fost în perioada similară a anului trecut. (WSJ)

10. Fondul de investiții Blackstone va plăti 2,2 miliarde pentru 9,9% din divizia de asigurări de viață AIG. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Companiile de asigurări, pierderi de $76 miliarde în 2020 – Cronica de Business
Walmart, parteneriat cu Microsoft pentru preluarea TikTok – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău