Al doilea cel mai mare operator portuar din Australia își oprește activitatea din cauza unui atac cibernetic – Cronica de Tehnologie

1. Al doilea cel mai mare operator portuar din Australia își oprește activitatea din cauza unui atac cibernetic. DP World a fost nevoit să înceteze operațiunile din Melbourne, Sydney, Brisbane și Fremantle, fiind afectate atât transporturile interne, cât și internaționale.(ABC)

2. Grupul de hackeri Clop vizează serverele companiilor prin intermediul unei vulnerabilități 0-day din SysAid, o soluție de IT Service Management. Aceștia urmăresc să instaleze ransomware pentru ca, apoi, să ceară recompensă pentru decriptarea datelor. (Bleeping Computer)

3. Uniunea Europeană a creat un cadru legislativ uniform pentru crowdfunding, intitulat European Crowdfunding Service Provider Regulation. Acesta grupează normele care existau până acum disparat și pe care trebuie să le cunoască și să le respecte toate platformele de crowdfunding pentru business. (TechCrunch)

4. AI Pin ($700) nu reușește să lase o primă impresie foarte bună. Gadgetul celor de la Humane pare o combinație între Google Glass și un pager, nu oferă acces la aplicații și are un preț descurajator. (Ars Technica)

5. Pentru al doilea an consecutiv, Alibaba și JD nu oferă cifre privind vânzările de Singles’ Day, cea mai mare campanie anuală de reduceri din China. Analiștii estimează că vânzările acestora au crescut în procente de o singură cifră. (Bloomberg)

6. Versiunea beta de iOS 17.2 include facilitatea Spatial Video, prin care se pot face filmări 3D pentru casca Vision Pro. Funcția este ușor de folosit pe iPhone, iar vizionarea filmării reprezintă o experiență impresionată pe Vision Pro. (Cnet)

7. Rusia a reușit să intre în posesia cipurilor care i-au fost interzise după invadarea Ucrainei, cu ajutorul unei rețele de contrabandă, care a continuat să opereze în ciuda eforturilor țărilor vestice. În special cipurile specializate sunt esențiale pentru producătorii de armament din Rusia. (Bloomberg)

8. În 2017, Google a încercat să convingă Netflix să vândă abonamente prin Play Store, oferind un comision preferențial, de doar 10%. Deși ar fi păstrat 90% din bani, Netflix a refuzat oferta. (The Verge)

9. Împreună cu nonprofitul Tech Against Terrorism, Google a lansat un instrument pe care micile platforme online îl pot folosi pentru a depista și elimina conținutul asociat cu terorismul. Grupările teroriste au început să apeleze la platformele mai mici după ce marile companii au început să implementeze instrumente din ce în ce mai eficiente. (Wired)

10. X/Twitter are cei mai puțini moderatori de conținut, dintre platformele sociale majore, conform datelor furnizate de acestea Uniunii Europene. X are 2.294 de moderatori, în vreme ce YouTube are 16.974, Google Play are 7.319, iar TikTok are 6.125. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Autoritatea pentru protecția datelor din Italia a decis că un site care folosește Google Analytics nu respectă regulile europene în materie – Cronica de Tehnologie
Google și Janelia Research Campus au realizat cea mai detaliată hartă 3D a conexiunilor unui creier – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău