Facebook Dating a fost lansat în Statele Unite – Cronica de Tehnologie

1. Facebook Dating a fost lansat în Statele Unite, serviciu în care este integrat și Instagram – utilizatorii își pot aduce pozele de pe Instagram în profilul matrimonial și pot interacționa aici și cu prietenii de pe Instagram. Una dintre dintre facilitățile interesante se numește “Secret Crush” și permite utilizatorilor să creeze o listă de iubiri secrete. Dacă iubirea este împărtășită, cei doi utilizatori vor primi o notificare. (Profit.ro)

2. iPhone-urile de anul viitor ar putea avea un senzor de amprente integrat în ecran. După ce a renunțat la Touch ID în 2018, Apple ar putea folosi senzorul de amprente în tandem cu scanarea facială, pentru îmbunătățirea securității. (Bloomberg)

3. Galaxy Fold va fi disponibil în Europa din 18 septembrie. Samsung susține că a făcut mai multe îmbunătăți pentru a repara probleme tehnice care au dus la amânarea lansării inițiale a acestui dispozitiv. (Engadget)

4. Primele review-uri la Android 10 apreciază puținele noutăți aduse de această versiune, în frunte cu noul mod întunecat, îmbunătățirile aduse notificărilor și noile opțiuni de intimitate. (The Verge)

5. Microsoft a cumpărat startup-ul de cloud migration Movere pentru o sumă necunoscută. Este a treia achiziție legată de Azure pe care o face Microsoft în ultimele trei luni. (Geekwire)

6.  Facebook, Microsoft și Partnership on AI, împreună cu 7 universități, lansează programul “Deepfake Detection Challenge”, care încurajează dezvoltarea unor tehnologii mai bune pentru identificarea deepfake-urilor. (Wired)

7. Apple Music are acum și o versiune pentru browser-ele web. Deocamdată, aceasta se află în stadiu beta, însă poate fi accesată de toți abonații serviciului muzical. (TechCrunch)

8. Hackeri susținuți de guvernul chinez au atacat rețelele operatorilor de telecomunicații din mai multe țări, printre care India, Turcia, Malaezia și Tailanda, pentru a-i spiona pe minoritarii musulmani Uighur pe perioada călătoriilor în afara Chinei. (Reuters)

9. Google anunță Ambient Mode pentru Google Assistant. Ambient Mode va fi disponibil pe unele telefoane și tablete cu Android și va afișa diverse informații utile (calendarul, vremea, notificările, controale pentru muzică și smart home etc.) în momentul în care dispozitivul este pus la încărcat. (The Verge)

10. Google a lansat o funcție de recomandări personalizate pentru filme și seriale, disponibilă direct în versiunea mobilă a motorului de căutare. Dincolo de informațiile personale luate în calcul pentru recomandării, conținutul va fi afișat și în funcție de serviciile de streaming la care utilizatorul este abonat. (Google)

Ți-ar mai putea plăcea
Sute de milioane de modemuri sunt afectate de o vulnerabilitate numită Cable Haunt – Cronica de Tehnologie
Oamenii de știință au făcut un pas important în direcția obținerii energiei din fuziunea laser – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău