Al șaselea sezon al serialului Better Call Saul, în premieră pe Netflix – Cronica de Divertisment

1. Filmul românesc de acțiune și comedie “Secretul lui Zorillo” are astăzi premiera la cinema. Producția regizată de Robert Eugen Popa se petrece pe vremea când dacii sunt amenințați de invazia Imperiului Roman. Dacii au însă un plan secret de luptă care implică o călătorie spre jumătatea întunecată a Lunii.

2. Animația “Chickenhare and the Hamster of Darkness” (“Iepurele-Găină și Hamsterul Întunericului”) este plasată într-o lume fantastică și are în centrul atenției aventurile lui Chickenhare, care s-a născut jumătate găină – jumătate iepure. Acesta decide să lupte împotriva unchiului său, care a pornit un război împotriva tatălui său adoptiv.

3. Rețeaua de cinematografe HappyCinema propune în acest weekend două documentare în premieră. “Easter in Art” (“Sărbătoarea Paștelui în Artă”) explorează povestea Paștelui așa cum este descrisă în lumea artelor, de la primii creștini până în zilele noastre. Între timp, “The Importance of Being an Architect” (“Importanța de a fi arhitect”) este un dialog virtual în 4 acte care investighează responsabilitatea arhitecţilor în construirea unei societăţi a viitorului.

4. Al șaselea sezon al serialului “Better Call Saul” este disponibil din această săptămână pe serviciul de streaming Netflix. Producția este un prequel la și mai popularul serial “Breaking Bad”, iar pentru moment pot fi urmărite primele două episoade ale sezonului. Următoarele episoade vor apărea în fiecare zi de miercuri.

5. Documentarul “The Mystery of Marlyn Monroe: The Unheard Tapes” produs de Netflix are premiera pe platformă miercuri, 27 aprilie. Producția explorează misterul din jurul morții celebrei actrițe prin intermediul unor interviuri în premieră cu personaje din anturajul acesteia.

6. Două documentare cu tematică sportivă din lumea baschetului au premiera astăzi pe platforma Apple TV+. “They Call me Magic” abordează viața și cariera fostului jucător de baschet Earvin „Magic” Johnson Jr. și include și un interviu cu Barack Obama. De asemenea, “The Long Game: Bigger than Basketball” îl are în centrul atenției pe jucătorul de baschet Makur Maker din liga australiană.

7. Al doilea sezon al serialului “The Flight Attendant” are astăzi premiera pe platforma HBO Max. În primul sezon, stewardesa Cassie Bowden a fost implicată într-o poveste cu traficanți de droguri în timp ce încerca să rezolve o crimă. Noul sezon are 8 episoade și va introduce 10 personaje joi, iar unul dintre ele este interpretat de Sharon Stone. (Urban)

https://www.youtube.com/watch?v=P8sEO07n7wg

8. Ediția din acest an a evenimentului Romanian Creative Week (RCW) de la Iași va include Catedral, un eveniment care îmbină muzica și artele vizuale și beneficiază de un line-up curatoriat de Summer Well. Evenimentul va avea loc la Grădinile Palas din Iași în 20-21 mai, iar prețul promoțional al unui bilet de acces pentru ambele zile este de 149 lei. (IaBilet)

9. Netflix a publicat un trailer extins pentru al patrulea sezon al popularului serial “Stranger Things”. Acțiunea noului sezon se petrece la 6 luni de la evenimentele din sezonul 3, în care grupul de prieteni se desparte pentru a merge la liceu, însă o nouă menintare îi aduce din nou împreună. Prima parte a noului sezon va avea premiera în 27 mai.

https://www.youtube.com/watch?v=yQEondeGvKo

10. Platforma de streaming IMDb TV, disponibilă în SUA și Marea Britanie, își schimbă numele în Amazon Freevee. Serviciul este disponibil gratuit, însă este susținut prin reclame, iar în acest an se va extinde și în Germania. Cu această ocazie, Amazon a anunțat și o serie de producții originale care vor intra în portofoliul Amazon Freevee: “Bosch: Legacy”, “Hollywood Houselift with Jeff Lewis”, “Sprung” sau “High School”. (Variety)

Ți-ar mai putea plăcea
Festivalul Înghețatei Bune, în acest weekend, la hotelul Caro – Cronica de Divertisment
Cinemateca oferă o serie de filme clasice pe platforma online în această perioadă – Cronica de Divertisment