Al zecelea vaccin împotriva Covid-19 a intrat în prima fază a testelor clinice – Cronica Știrilor Pozitive

1. Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a declarat luni că modelele cu care se lucrează elimină „tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus. Responsabila OMS a cerut populaţiei să nu dea dovadă „nici de paranoia, nici de excesivă relaxare” şi să „înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase”. (Link)

2. Încă un vaccin împotriva Covid-19, cel dezvoltat de compania americană Novavax, a intrat ieri în fază 1 a testelor clinice. Este vaccinul cu numărul zece care intră în teste clinice. (CNN)

3. Doar 300 de noi cazuri de Covid-19 au fost depistate în Italia în ultimele 24 de ore, cel mai mic număr de la începutul epidemiei, de la finalul lunii februarie. (News.ro)

4. Irlanda a raportat zero decese din cauza Covid-19, pentru prima oară din 21 martie. (Axios)

5. Companiile mai au la dispoziţie două luni în care pot beneficia de fonduri europene şi ajutoare de stat de până la 1 miliard euro, iar hotelierii, companiile cu activităţi în construcţii sau producţie pot accesa fonduri europene pentru investiţii de până la 6 milioane euro în următoarele două luni. (News.ro)

6. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat că planul autorităţilor este să demareze cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani. În prezent în România sunt cel puţin 500.000 de hectare de terenuri degradate. (News.ro)

7. Mai mult de 5600 de polițiști din New York, infectați de noul virus, și-au reluat activitatea după ce s-au refăcut. (CNN)

8. 92% dintre români spun că, de la intrarea în stare de alertă, au purtat măști în spații închise, iar 91% susțin că au respectat regula distanțării sociale în public. Datele sunt din sondajul efectuat în perioada 20 -21 mai 2020 de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES. (Profit.ro)

9. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei anunţă că finanţează realizarea Planului Urbanistic General la Roşia Montană, pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO. (News.ro)

10. O adolescentă indiană în vârstă de 15 ani a mers pe bicicletă 1200 km, împreună cu tatăl său invalid, pentru a ajunge în satul lor, din estul Indiei. Jyoti Kumari a pedalat 10 zile, plecând dintr-o suburbie a New Delhi, unde nu mai aveau de mâncare și nici bani pentru a putea supraviețui. Tatăi ei este invalid și nu poate merge. (AP)

11. Peste 9 milioane din cei 11 milioane de locuitori ai orașului Wuhan din China, locul de unde a pornit epidemia, au fost testați în ultimele 10 zile. (WSJ)

12. Spania a anunţat luni că turiştii străini pot reveni în ţară din luna iulie, în condiţiile în care relaxează unele dintre cele mai stricte măsuri de distanţare socială din Europa. (News.ro)

13. Marea Britanie va redeschide în iunie mii de magazine stradale şi centre comerciale, a declarat luni premierul Boris Johnson, stabilind un program pentru afaceri în cadrul măsurilor de relaxare a restricţiilor legate de coronavirus. (News.ro)

14. La Kiev, capitala Ucrainei, metroul a fost redeschis luni, la aproape zece săptămâni după ce a fost închis în cadrul interdicţiilor privind epidemia covid-19. (News.ro)

15. Muzeul Luvru a avut peste 10 milioane de vizitatori virtuali în 71 de zile. (News.ro)

16. Blue Air a anunţat luni reluarea zborurilor regulate la începutul lunii iulie, în mod etapizat, după un program corelat cu reglementările privitoare la mobilitate implementate la nivel european. (News.ro)

17. Compania aeriană Air France a anunţat luni reluarea zborurilor între aeroportul Paris Charles de Gaulle şi aeroportul Bucureşti Henri Coandă începând cu 3 iunie, după o pauză de aproximativ două luni. (News.ro)

18. . Grecia a făcut ieri încă un pas spre întoarcerea spre normalitate, reluând legăturile cu feribotul spre insule și permițând restaurantelor, cafenelelor și barurilor să se redeschidă. Decizia, menită să repornească industria turistică a țării înainte ca hotelurile să se redeschidă și ele, pe 15 iunie, vine după aproape 3 luni după ce autoritățile le-au forțat să oprească activitatea. (Hotnews)

19. Ministrul Sporturilor din Italia, Vincenzo Spadafora, a anunţat că meciurile de fotbal, întrerupte la 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, se vor relua la 13 sau 20 iunie, o decizie în acest sens urmând a fi luată joi. (News.ro)

20. Autoritățile spaniole au revizuit, luni, în scădere bilanţul deceselor cauzate de noul coronavirus, reducându-l la 26.834 de morţi, cu 1.918 mai puţini decât au raportat urmă cu 24 de ore. (Digi24)

Fotografia dimineții – Botezul în vremea pandemiei:

Ți-ar mai putea plăcea
Peste jumătate din locuitorii orașului Bergamo prezintă anticorpi specifici Covid-19 – Cronica Știrilor Pozitive
Alianţa pentru vaccinuri GAVI a atras $8,8 miliarde de dolari pentru programe de imunizare în ţări sărace – Cronica Știrilor Pozitive
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău