ALDE iese de la guvernare – Cronica serii

1. Conducerea ALDE a decis ca formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu să iasă de la guvernare. (News.ro)

2. PNL a decis să depună o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a anunțat liderul partidului, Ludovic Orban. (Profit.ro)

3. Procurorul general al SUA, William Barr, a invitat-o pe Ana Birchall, la o întâlnire la Washington în luna septembrie. Documentul subliniază că Departamentul american a lucrat îndeaproape cu Ana Birchall și o „vede ca pe un partener vital și de încredere în lupta anticorupție”. Birchall a fost revocata din funcția de Ministru al Justiției. (Hotnews)

4. Analiștii CFA estimează că euro va depăși 4,8 lei în următoarele 12 luni. (Profit.ro)

5. Liderul PRO România, Victor Ponta, a anunţat că formaţiunea îl va susţine pe candidatul independent la preşedinţie Mircea Diaconu, menţionând că este „posibil şi probabil” ca acesta să fie susţinut şi de ALDE. (News.ro)

6. Firmele și persoanele fizice aveau în conturi, luna trecuta, aproape 338 miliarde lei. Suma este cu 8,8% mai mare decât cea inregistrata în iunie. (News.ro)

7. Patriotismul, religia și să ai copii au scăzut cu mai mult de 10%, în ultimii 20 de ani, arată un sondaj care a măsurat valorile americanilor. Banii, implicarea în comunitatea si “hard working”, au crescut. (WSJ)

8. Un studiu realizat de compania de asigurări AXA arată că mașinile electrice premium provoacă cu 40% mai multe accidente decât versiunile cu motoare cu combustie internă din cauza faptului că șoferii nu se adaptează la accelerația mai rapidă a acestora. (Automarket)

9. Generația Millennials va deveni în curând cea mai îndatorată generație cu credite ipotecare. Ritmul de creștere la Millennials este dublu comparativ cu cel al Generației X, care conduce acest top. (Axios)

10. Președintele Donald Trump a sugerat lansarea de bombe nucleare asupra uraganelor înainte ca acestea să lovească teritoriul SUA. (TheGuardian)

Fotografia serii – Donald Tusk și Boris Johnson. Markus Schreiber/Pool/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Prețul benzinei în România a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 7 ani – Cronica serii
Guvernul analizează majorarea cu 15% a alocaţiilor pentru copii şi a punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020 – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău