Alegeri anticipate in Republica Moldova – Cronica dimineții

1. Președintele Partidului Democrat din Republica Moldova (aflat la guvernare), Andrian Candu, a anunțat că vor avea loc alegeri anticipate după ce timp de trei luni nu s-a reușit crearea unei majorități pentru formarea unui nou guvern. (Digi24)

2. Președintele Trump a anunțat că SUA a ajuns la un acord cu Mexic și nu vor mai implementa tarife pentru importurile din această țară. Mexic a acceptat să ia masuri suplimentare la granița cu Statele Unite pentru a opri migrația. Anterior Trump anunțase că de luni vor intra în vigoare tarife de 5% pe importurile din Mexic. (WSJ)

3. Două treimi dintre companiile românești sunt decise să investească semnificativ în digitalizare, în următorii trei ani, în condițiile în care 80% se confruntă, printre altele, cu problema resursei umane calificate. 79% vizează investiții în producție, 50% în control și 46% în planificare, arată rezultatele unui studiu realizat în rândul a peste 300 de companii din industria românească. (Profit.ro)

4. Fuziunea dintre Fiat Chrysler și Renault a eșuat deoarece guvernul francez a cerut un loc în boardul noii companii și drept de veto asupra numirii CEO-ului. (NYTimes)

5. În India se lucrează la un proiect de lege care propune pedepse de 10 ani de închisoare pentru “minarea, generarea, deținerea, cumpărarea sau tranzacționarea, direct sau indirect, de cryptomonede”. (Link)

6. Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat că va lansa o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele fizice care vor să-şi cumpere, la schimb cu un aparat vechi, un televizor, frigider, masina de spalat rufe sau masina de spălat vase. Înscrierile persoanelor fizice se realizează prin intermediul aplicaţiei electronice pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu. (Adevarul)

7. Walmart relansează un serviciu de livrare a cumpărăturilor direct în frigider. Folosind un sistem inteligent, care-i permite livratorului intrarea în casă, plus supravegherea pe camera video o întregii operațiuni, mâncarea, fructele, legumele vor fi livrate direct în frigider. Pentru început serviciul va fi disponibil doar în 3 orașe americane. (Reuters)

8. Clienții de publicitate încep să folosească “scanarea” creierului pentru a urmări, secundă cu secundă, felul în care reacționam la vizionarea unei reclame tv, la un design nou al ambalajului sau cum interacționam cu o aplicație de mobil. (Axios)

9. Statele Unite se folosesc de polenul din aer pentru a urmări transporturile ilegale cu droguri. Fiecare dintre cele 380.000 de plante de pe planetă are o “serie” unică de polen. (Quarz)

10. Naționala României de fotbal a încheiat la egalitate, 2-2, meciul cu Norvegia, din deplasare. Mai multe detalii în Cronica Sportivă din această dimineață.

Fotografia dimineții – Documentul semnat de cei 15 șefi de stat cu ocazia aniversării a 75 de ani de la D-Day, debarcarea din Normandia. Singurul care a semnat in topul paginii este Donald Trump:

Ți-ar mai putea plăcea
România a coborât rapid în clasamentul global privind vaccinarea – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Blocaj în Marea Britanie după ce parlamentul a respins acordul pentru Brexit

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău