Alibaba a avut vânzări în valoare de $38.4 miliarde de Singles’ Day – Cronica de Tehnologie

1. Apple ar putea lansa o cască de realitate augmentată, care include și funcții de realitate virtuală, în 2022. Un an mai târziu, compania americană ar putea scoate o pereche de ochelari de realitate augmentată. Spre deosebire de cască, ochelarii sunt gândiți să fie purtați pe o perioadă mai mare de timp, fiind mai subțiri și mai ușori. (Profit.ro)

2. Alibaba a avut vânzări în valoare de $38.4 miliarde de Singles’ Day (echivalentul Black Friday în China), doborând recordul de anul trecut, când a vândut de $30.7 miliarde. (TechCrunch)

3. YouTube își actualizează condițiile de utilizare pentru a treia oară în 2019, un an plin de controverse și scandaluri pentru cea mai mare platformă de video. Noul regulament, care va intra în vigoare din 10 decembrie, clarifică unele chestiuni legate de accesul copiilor și de discreția cu care YouTube poate șterge conținutul și canalele care și-au pierdut abilitatea de a-și monetiza conținutul. (Profit.ro)

4. Amazon plănuiește să deschidă un nou magazin alimentar anul viitor în California. Magazinul din Woodland Hills va fi separat de lanțul Whole Foods, cumpărat în 2017 pentru $13.2 miliarde, care include peste 500 de magazine. (Cnet)

5. WeWork ar putea să-l coopteze la conducerea companiei pe John Legere, Chief Executive-ul de la T-Mobile. Acesta ar urma să ocupe poziția lăsată liberă prin plecarea co-fondatorului Adam Neumann. (WSJ)

6. OLX Group va cumpăra pachetul majoritar de acțiuni al magazinului auto Frontier Car Group pentru $400 milioane. Înființat în 2016, FCG este unul din startup-urile de tehnologii auto cel mai bine finanțate. (Tech.eu)

7. WeChat Pay, serviciul de plăți asociat rețelei sociale chinezești deținute de Tencent, le permite acum turiștilor să folosească un card de credit internațional pentru a face plăți în China. Pentru asta, WeChat Pay a realizat parteneriate cu Visa, MasterCard, American Express, Discover Global Network și JCB. (ZDNet)

8. Peste 80% din aplicațiile de pe GitHub sunt publicate din afara Statelor Unite. Numărul acestora a depășit 100 de milioane în urmă cu an. JavaScript rămâne cel mai popular limbaj, însă, pentru prima oară, Python depășește Java și devine al doilea cel mai folosit limbaj de programe. (VentureBeat)

9. Tencent vrea să producă mai multe jocuri de console pentru gamerii din Statele Unite, profitând în acest sens de un parteneriat cu Nintendo. Tencent este compania de jocuri cu cele mai mari venituri și deține acțiuni, printre alții, la Activision Blizzard și Epic Games. (WSJ)

10. 60% dintre adolescenți evită să discute sau discută rar cu părinții lor problema comportamentului nepotrivit în mediul online. În același timp, 91% dintre părinți cred că proprii copii le-ar spune dacă se confruntă cu astfel de cazuri. (VentureBeat)

Ți-ar mai putea plăcea
Parlamentul European a adoptat o rezoluție care interzice folosirea recunoașterii faciale în zone publice și a inteligenței artificiale de poliție – Cronica de Tehnologie
Mai multe bănci americane, printre care Wells Fargo, Bank of America și JPMorgan, lucrează la un portofel digital – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău