Alphabet, Amazon, Meta și Apple vor acapara anul acesta 68% din veniturile generate de publicitatea online la nivel global – Cronica de Tehnologie

1. Alphabet, Amazon, Meta și Apple vor acapara anul acesta 68% din veniturile generate de publicitatea online la nivel global, exceptând China. Cel mai rapid din piața de aproximativ $500 de miliarde crește segmentul video, care se estimează că va depăși până în 2025 celelalte forme de reclame online. (FT)

2. Mercedes va limita puterea motoarelor propriilor mașini pentru a vinde capacitatea completă pe baza unui abonament. Pentru $1,200 pe an, șoferii vor putea folosi motorul la întreaga capacitate, ceea ce ar trebui să aducă un spor de viteză între 20% și 24%. Viitorul abonament va fi disponibil pentru modelele electrice Mercedes-EQ EQE și Mercedes-EQ EQS. (The Verge)

3. Tesla va oferi suport Dolby Atmos pe mai bine de 1 milion de mașini, printr-un viitor update de software. În același timp, producătorul american pare să lucreze și la integrarea Apple Music, care ar putea profita de viitorul suport Dolby Atmos. Serviciul Apple ar putea să devină funcțional până la finele acestui an. (BGR)

4. FTC urmează să ceară blocarea achiziționării Activision Blizzard de Microsoft. Deși investigația nu a fost finalizată, oficialii federali nu ar fi fost convinși de discuțiile avute cu șefii celor două companii,  Satya Nadella și Bobby Kotick. (Profit.ro)

5. Amazon va investi peste $1 miliard pe an în producția de filme care să fie difuzate în cinematografe. Câteva astfel de producții vor fi lansate anul viitor, urmând ca apoi targetul anual să fie de 12-15 filme. Acțiunile marilor operatori de cinematografe au crescut după acest anunț. (Profit.ro)

6. Vânzările de plăci video au scăzut cu peste 25% YoY în Q3, când au fost livrate 75,5 milioane de unități. Afectate, printre altele, de trecerea Ethereum la modelul proof-of-stake, plăcile video pentru desktop au scăzut cu 15,43% YoY, iar cele de laptop cu 30%, ceea ce reprezintă cea mai mare scădere din 2009. (Tom’s Hardware)

7. Windows Subsystem for Linux este acum disponibil în Microsoft Store, de unde poate fi descărcat de toți utilizatorii atât pe Windows 11, cât și pe Windows 10. Cu un WSL autonom, update-urile pentru acesta vor fi mai livrate mai rapid decât în vechiul format, când era o componentă a sistemului de operare care trebuia să aștepte după update-urile de sistem. (Bleeping Computer)

8. New York a devenit primul stat american care impune o interdicție temporară pentru permisele noi de exploatare a criptomonedelor la fabricile de combustibili fosili. În ciuda unui lobby puternic din partea industriei crypto, noua legislație prevede un moratoriu de doi ani pentru companiile care vor să transforme vechile fabrici de combustibili fosili în operațiunile de minerit digital. (NY Times)

9. Poliția din Londra, în colaborare cu FBI, Europol și autoritățile olandeze, au arestat peste 100 de britanici care plăteau în Bitcoin pentru serviciile oferite de iSpoof, cu ajutorul căruia erau derulate escrocherii prin falsificarea numerelor de telefon care erau făcute să pară a fi din partea unor bănci precum HSBC și Barclays. Victimele ar fi pierdut în jur de $58 de milioane. (Bloomberg)

10. est Wifi Pro ($200) este considerat ieftin și ușor de configurat, fiind apreciat în special pentru design și conexiunea Wi-Fi 6E. Pe de altă parte, nu poate fi trecută cu vederea lipsa Google Assistant și limitarea la 1Gbps a porturilor Ethernet. (The Verge, review)

Ți-ar mai putea plăcea
Revolut lansează funcție de schimb pentru Bitcoin și Ether în Statele Unite – Cronica de Tehnologie
USB 4 version 2 va oferi viteze duble față de generația actuală, care vor putea ajunge la 80 Gbps – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău