Alphabet, cifră de afaceri de $55,31 miliarde în primul trimestru – Cronica de Business

1. Gigantul BP a înregistrat cel mai mare profit trimestrial de la începutul pandemiei și va distribui dividende în valoare de $500 milioane. Compania a avut un profit de $3,3 miliarde în primele trei luni ale anului, versus o pierdere de $628 milioane în perioada similară din 2020, când compania a fost puternic afectată de scăderea prețului petrolului. (The Guardian)

2. Tesla a raportat un profit net de peste $400 milioane în primul trimestru, cu ajutorul creditelor de emisii, dar și al tranzacțiilor cu monede virtuale, reprezentând o valoare record înregistrată de companie pentru un trimestru. Veniturile Tesla din vânzarea de mașini au fost mai mici decât cele din trimestrul patru din 2020, dar sunt cu 75% peste cele din trimestrul 1 al anului trecut. (Profit.ro)

3. Alphabet, compania-mamă a Google, a înregistrat o cifră de afaceri de $55,31 miliarde în primul trimestru, în creștere cu 34% față de perioada similară din 2020. (CNBC)

4. Whitbread, compania care deține lanțul hotelier Premier Inn, a înregistrat o pierdere anuală de £1 miliard anul trecut, după ce pandemia a dus la o scădere a vânzărilor cu aproape 75%. (The Guardian)

5. Biofarm, unul dintre cei mai mari producători de medicamente şi suplimente alimentare din România, estimează un profit net de 58,1 milioane lei în acest an, în creştere cu 7% faţă de rezultatul net de anul trecut, şi venituri din vânzări mai mari cu 15%, de 251,36 milioane lei. (News.ro)

6. Producătorul de încălțăminte Crocs a înregistrat vânzări record în primele trei luni ale anului, cu un plus de 64% față de perioada similară din 2020, până la valoarea de $460 milioane. (BBC)

7. Toyota cumpără divizia de mașini autonome a Lyft cu $550 milioane  în cash (dintre care $200 de milioane sunt plătiți imediat, iar restul în următorii cinci ani), prin subsidiara Woven Planet Holdings. (Profit.ro)

8. Constructorul auto american Ford va investi $300 milioane pentru a construi un nou vehicul comercial uşor în 2023, la uzina sa de la Craiova, inclusiv o versiune complet electrică a acestuia, ce va debuta în 2024. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Veniturile Starbucks au scăzut cu 5% – Cronica de Business
Adidas ar putea vinde Reebok – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău