Banca Transilvania, profit net de 656,3 milioane de lei în primul trimestru – Cronica de Business

1. Grupul francez Total a înregistrat un profit net ajustat în valoare de $3 miliarde în primul trimestru, în creștere cu 69% față de perioada similară a anului trecut. Royal Dutch Shell, rivalul Total, a văzut un avans de 13% al profitului în aceeași perioadă, până la valoarea de $3,2 miliarde. (Financial Times)

2. Re/Max România a înregistrat o creștere a comisioanelor generate cu circa 60% în T1 2021, respectiv o evoluție de circa 40% a numărului de tranzacții, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. (Profit.ro)

3. Startup-ul finlandez Oura Health Oy, care produce dispozitive de monitorizare a somnului, este în discuții pentru atragerea de fonduri într-o nouă rundă de finanțare, derulată la o evaluare de $800 milioane. (Bloomberg)

4. Veniturile Huawei au scăzut puternic în primul trimestru, cu 16,5% în termeni anuali, la $23,5 miliarde, din cauza impactului sancţiunilor americane asupra afacerilor sale. (News.ro)

5. Aplicația grecească de plăți electronice Viva Wallet, care operează și în România, a primit o nouă rundă de investiții, de €80 milioane, condusă de gigantul tech chinez Tencent. (Profit.ro)

6. Conglomeratul japonez Hitachi vinde dizivia de metale către un grup condus de firma de investiții Bain Capital, pentru $3,5 miliarde. (Bloomberg)

7. Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 12% în primul trimestru, la 573 milioane lei, de la 653 milioane lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile din vânzări au scăzut cu 20%, la 4,86 miliarde lei, de la 6,08 miliarde lei în trimestrul 1 din 2020. (News.ro)

8. Grupul Banca Transilvania a încheiat primul trimestru din 2021 cu un profit net de 656,3 milioane de lei, în creștere de la 303,9 milioane de lei în 2020. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Coronavirus va costa companiile aeriene 29 miliarde – Cronica de Business
BRD Societe Generale, minus 47% la profit – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău