Amazon a anunțat Luna, un serviciu de streaming pentru jocuri – Cronica de Tehnologie

1. Serviciile Google au întâmpinat probleme de funcționare în anumite regiuni din SUA joi noaptea, când, pentru mai bine de o oră, nu au putut fi folosite YouTube, Gmail, Calendar, Drive, motorul de căutare și altele. Google încă investighează problema și nu a oferit până acum o explicație. (NY Times)

2. Apple a anunțat că a cumpărat Scout FM, o aplicație de podcast-uri care creează, pe baza istoricului de ascultare, canale similare posturilor de radio – o altă comparație se poate face cu playlist-urile personalizate create de Spotify și alte servicii de streaming. Aplicația nu mai funcționează de când a fost cumpărată de Apple, semn că funcționalitatea acesteia va fi integrată în Apple Podcasts. (Bloomberg)

3. Amazon a anunțat Luna, un serviciu de streaming pentru jocuri, care va concura cu xCloud, Stadia și celelalte. Pentru un abonament lunar “introductiv” de $6, se va putea juca simultan pe două dispozitive, iar în momentul lansării, promite Amazon, vor fi disponibile peste 100 de jocuri. Luna va folosi structura AWS, se va integra cu Twitch și va avea un controller propriu, cu suport pentru Alexa, ce va fi vândut separat pentru $50. (Profit.ro)

4. Microsoft va lansa anul viitor, în a doua parte, o nouă variantă a suitei Office, care nu va fi vândută ca o subscripție, ci va avea un preț fix. Tot ce se știe despre aceasta deocamdată este că va fi disponibilă pe Windows și Mac. (Windows Central)

5. Apple anunță că a respins peste 150.000 de aplicații anul trecut pentru nerespectarea regulilor, în condițiile în care peste 100.000 de aplicații sunt lansate sau actualizate săptămânal. Echipa care face verificările este compusă din peste 500 de oameni care lucrează din diverse părți ale lumii. De asemenea, până acum anul acesta, au fost șterse peste 60 de milioane de comentarii identificate drept spam. (Apple Insider)

6. Ring a prezentat Always Home Cam, o dronă autonomă de interior, care va costa $250. AHC, care va fi disponibilă anul viitor, zboară singură prin casă când proprietarul este plecat și îi poate arăta acestuia situația din fiecare cameră. Când nu este folosită, AHC se postează singură în dock-ul de încărcare. (The Verge)

7. Amazon a anunțat trei noi difuzoare inteligente din seria Echo, cu un design sferic: Echo ($99), Echo Dot ($50) și Echo Dot with Clock ($60). Acestea vor folosi un chip nou de analiză a vorbirii, care va îmbunătății timpii de răspuns. (CNBC)

8. Comisia Europeană a propus în mod oficial o bază legislativă care să reglementeze activele digitale și stablecoin-urile. Proiectul de 168 de pagini include reguli stricte privind capitalurile, drepturile investitorilor și supervizarea acestor produse financiare, oficialii europeni spunând că se urmărește protejarea investitorilor și a consumatorilor, precum și păstrarea integrității pieței. (The Block)

9. Google pregătește un regim hibrid de lucru pentru angajații săi, după schimbările și realizările produse de pandemie. Conform unui sondaj intern, majoritatea angajaților vor să revină la birou, însă și să aibă posibilitatea de a lucra de acasă în unele zile. Același sondaj arată că doar 10% din angajați nu ar vrea să vină deloc la birou. (CNBC)

10. Alexander Nix, fostul șef Cambridge Analytica, nu mai are voie să ocupe o funcție similară de conducere vreme de 7 ani. Acesta a fost găsit vinovat de vânzarea unor servicii care pot fi folosite în mod lipsit de etică față de potențialii clienți. (The Guardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Trump: „Google este dispus să lucreze pentru armata americană”
Australia a acuzat oficial China că-i atacă infrastructura guvernamentală și rețelele din sectorul privat – Cronica de Tehnologie