WhatsApp va funcționa pe mai multe dispozitive simultan, care vor rula autonom – Cronica de Tehnologie

1. WhatsApp va funcționa, în curând, pe mai multe dispozitive simultan, care vor rula autonom, fără a mai fi nevoie de scanarea codului QR din aplicația de smartphone. Compania lucrează în prezent și la o aplicație de iPad. Se mai lucrează și la o funcție opțională de protejare a intimității, care va șterge automat mesajele după ce acestea sunt văzute de către destinatar. (Profit.ro)

2. TikTok ar putea începe să colecteze date biometrice (față, voce) ale utilizatorilor din SUA, conform unor modificări făcute în cadrul politicii privind intimitatea. Formularea este suficient de vagă pentru a ridica semne de întrebare privind intențiile TikTok – de exemplu, nu se specifică în ce scop sunt colectate și folosite datele biometrice colectate. (TechCrunch)

3. Un institut de cercetare din Beijing, finanțat de guvernul chinez, a prezentat cel mai sofisticat model de procesare a vorbirii, WuDao 2.0. Pentru simularea conversațiilor, acesta a fost antrenat pe baza a 1,75 trilioane de parametrii, de 10 ori mai mulți în cazul GPT-3 și sub cei 1,6 trilioane de parametrii ai modelului similar lansat recent de Google. (SCMP)

4. Twitter a lansat oficial serviciul pe bază de abonament Twitter Blue, care este disponibil, pentru început, în Canada și Australia pe iPhone. Pentru CAD$3.49 respectiv A$4.49, acesta oferă o serie de funcții exclusive, precum Undo Tweet (pentru 30 de secunde), Reader Mode, diferite teme coloristice, Bookmark Folders și suport tehnic dedicat. (CNBC)

5. Apple pregătește pentru anul viitor o nouă versiune de iPad Pro, care va avea spatele din sticlă, pentru a putea fi încărcată wireless, printr-un sistem similar lui MagSafe de la iPhone 12. Anul acesta, compania este așteptată să lanseze o nouă versiune de iPad Mini cu rame mai înguste și un nou iPad de 10,2 inch. (Bloomberg)

6. Google a prezentat căștile wireless Pixel Buds A, care costă $99, cu $80 de dolari mai puțin decât versiunea anterioară. Reducerea prețului lasă noul model fără încărcarea wireless a carcasei și controlarea volumului prin swipe-uri, însă calitate audio rămâne aceeași. Există, în continuare, suport pentru comenzile “Hey, Google” hands-free și certificare IPX4 pentru rezistența la apă și transpirație. (Profit.ro)

7. Apple lucrează la o aplicație de Android pentru AirTags, care va fi lansată cândva în cursul acestui an. Între timp, Apple lansează un update care reduce timpul de notificare a persoanelor care sunt urmărite în acest fel. Dacă până acum o astfel de notificare era emisă la trei zile distanță, după update notificarea va veni la un interval random, cuprins între 8 și 24 de ore. (Cnet)

8. SUA cresc prioritatea pentru investigarea atacurilor cu ransomware, care vor fi acum la un nivel similar cu terorismul. Decizia vine în urma atacului hackerilor ruși de luna trecută asupra Colonial Pipeline, care a dus la blocarea conductei de livrare a petrolului de pe Coasta de Est. (Reuters)

9. Android 12 va oferi utilizatorilor opțiunea de a bloca sau a permite colectarea datelor personale, într-o manieră similară celei adoptate deja de Apple. În cazul unui răspuns negativ din partea utilizatorului, dezvoltatorul va primi zerouri în locul datelor pe care le așteaptă. Noua regulă va intra în vigoare pe Android 12 spre finalul anului, iar anul viitor va fi extinsă la toate dispozitivele compatibile cu Google Play. (Profit.ro)

10. Walmart a dezvăluit, dintr-o eroare, două dispozitive de streaming cu Android TV pe care urmează să le lanseze săptămâna viitoare – un stick de streaming 1080p cu telecomandă care costă $25 și unul 4K de $30. La fel ca la Chromecast 4K, telecomanda va suporta comenzi vocale pentru Google Assistant și va avea butoane dedicate pentru anumite servicii de streaming. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a anunțat oficial moneda virtuală Libra, Franța deja vrea să o reglementeze – Cronica de Tehnologie
Mark Zuckerberg a făcut o scurtă demonstrație a modului în care va funcționa viitoarea cască de realitate mixtă a Meta – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău