Amazon a câștigat $1 miliard în plus folosind algoritmul secret de controlare a prețurilor, acuză Comisia Federală pentru Comerț – Cronica de Tehnologie

1. Amazon a câștigat $1 miliard în plus folosind algoritmul secret de controlare a prețurilor, acuză Comisia Federală pentru Comerț. Autoritatea americană a susținut în procesul intentat Amazon că gigantul de ecommerce a implementat un algoritm pentru a determina creșterea prețurilor. Amazon se apără spunând că algoritmul a fost folosit doar pentru a evita ca prețurile să scadă prea mult. (FT)

2. Cu excepția iPhone-ului ($43,81 miliarde, +3%), toate celelalte categorii de produse Apple au scăzut în ultimul trimestru – Mac-urile cu 34%, iPad-urile cu 10% și Wearables, Home și Accessories cu 3%. Tim Cook a declarat că startul seriei iPhone 15 este mai bun decât al seriei iPhone 14 și că este optimist cu privire la trimestrul sărbătorilor de iarnă. (Profit.ro)

3. După mai multe incidente majore de securitate în ultimii ani, Microsoft regândește securitatea serviciilor Azure și anunță Secure Future Initiative. Noua abordare ar trebui să schimbe modul în care compania dezvoltă și testează software, apelând la AI și automatizare pentru a îmbunătăți securitatea. (The Verge)

4. Uber și Lyft au plătit $290 de milioane, respectiv $38 de milioane pentru a scăpa de acuzațiile conform cărora au furat din salarii și nu au plătit concediile medicale ale șoferilor din New York. Cele două companii au fost de acord să-și schimbe practicile în statul New York, unde se estimează că peste 10.000 de șoferi vor fi recompensați. (CNBC)

5. Într-o prezentare internă din 2013, Eddy Cue a numit Android un „dispozitiv masiv de urmărire” a utilizatorilor. Prezentarea, care era destinată șefului companiei Tim Cook, arăta cum poate concura Apple cu Google pe zona de protejarea a intimității. (Profit.ro)

6. Șeful Mozilla spune că folosirea Yahoo ca motor de căutare implicit în Firefox a degradat experiența utilizatorilor, în ciuda promisiunilor făcute de Marissa Mayer, atunci CEO la Yahoo. Acest exemplu a fost folosit atât de procurori, cât și de avocații Google în procesul care vizează gigantul american. (Bloomberg)

7. Arm cumpără un pachet minoritar de acțiuni la Raspberry Pi. Cele două companii sunt partenere încă dinainte de lansarea pe piață a Raspberry Pi, care folosește procesoare Arm. (Toms Hardware)

8. The Beatles a lansat, cu ajutorul AI-ului, prima melodie nouă din 1995. Cântecul Now and Then a fost preluat de pe un demo al lui John Lennon cu o calitate audio slabă. Folosind AI-ul, au putut fi separate și îmbunătățite sunetele de pe înregistrare. (The Verge)

9. Veniturile Shopify au crescut în ultimul trimestru cu 25% la $1.71 miliarde, depășind așteptările și ducând la creșterea acțiunilor cu 18%. Valoarea totală a vânzărilor comercianților care folosesc Shopify a fost de $56.2 miliarde. (Bloomberg)

10. Boeing a anunțat că investighează un incident de securitate cibernetică care i-a afectat parțial activitatea și distribuția. Anunțul companiei vine la câteva zile după ce grupul de hackeri Lockbit a spus că a intrat în posesia unei cantități imense de date sensibile de la Boeing și că le va face publice dacă compania nu va plăti recompensa cerută până pe 2 noiembrie. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook atacă comisionul de 30% cerut de Apple pentru tranzacțiile făcute prin App Store – Cronica de Tehnologie
Microsoft a lansat aplicația Office pentru Android – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău