Serviciul Poștal al Statelor Unite va livra corespondența cu camioane autonome – Cronica de Tehnologie

1. Apple actualizează seria de laptopuri MacBook Pro cu procesoare mai puternice și o modificare a mecanismului folosit de problematica tastatură care se defectează ca urmare a pătrunderii prafului sub taste. Noile modele vor fi cuprinse și ele în programul companiei de reparare a tastaturilor. (Profit.ro)

2. Comcast lucrează la un dispozitiv de interior care monitorizează starea de sănătate a oamenilor. Compania negociază deja cu mai multe spitale pentru furnizarea aparatului ce ar urma să fie lansat oficial anul viitor. (CNBC)

3. Microsoft a scos laptopul MateBook X Pro al celor de la Huawei din propriul magazin, ca urmare a noii legi care obligă companiile americane să nu mai ofere anumite tehnologii producătorilor care reprezintă un risc la adresa securității naționale. Microsoft este așteptată să lase producătorul chinez și fără licența de folosire a sistemului de operare Windows, însă anunțul oficial întârzie. (The Verge)

4. Serviciul Poștal al Statelor Unite va livra corespondența cu camioane autonome. Tehnologia furnizată de startup-ul TuSimple va fi folosită în cadrul unui program pilot în care livrarea în acest fel a corespondenței se va face pe cinci rute între Phoenix și Dallas. (Bloomberg)

5. Microsoft a anunțat prin vocea consilierului general adjunct Julie Brill că își dorește în Statele Unite o legislație care să pună mai multă responsabilitate pe umerii companiilor de tehnologie, așa cum este cazul în Europa. Și alte companii de tehnologie, precum Apple, Facebook și Google, au spus că este necesară o lege pentru intimitatea datelor personale, însă probabil există viziuni diferite legate de aceasta. (Cnet)

6. Cea mai nouă versiune de Firefox promite viteze de funcționare mai mari cu până la 80% după ce au fost făcute mai multe modificări privind prioritatea cu care sunt executate anumite acțiuni. Firefox 67 va suspenda automat tab-urile inactive în funcție de cantitatea de memorie disponibilă și include mai multe opțiuni de securitate (care trebuie activate manual) precum protecția împotriva cryptomining-ului și a urmăririi activităților pe baza amprentei digitale. (Profit.ro)

7. Rețelele publice din Baltimore, care au fost atacate cu ransomware, au fost oprite și vor genera haos vreme de mai multe săptămâni până la rezolvarea problemei. Între timp, nu pot fi plătite facturi și tranzacționate case, printre altele. (ArsTechnica)

8. Google a stocat unele din parolele conturilor de G Suite în format text și recomandă administratorilor de cont să reseteze parolele. Compania a anunțat că nu există indicii că cineva ar fi folosit în scopuri ilicite aceste parole, dar va activa oricum resetarea automată a parolelor dacă administratorii nu i-au măsuri. (Profit.ro)

9. Lyft adaugă un buton de panică în aplicație, care poate fi folosit de pasageri pentru a apela rapid serviciile de urgență. Versiunea pentru șoferi a aplicației include această funcție încă de anul trecut. Totodată, aplicația va afișa mai mari numerele mașinilor, pentru a reduce eventualele confuzii. (The Verge)

10. Căștile de realitate virtuală Oculus Quest și Rift S intră pe piață, după ce mai multe săptămâni au fost disponibile la precomenzi. Prețurile pentru ambele căști încep de la $399. Oculus Quest este o cască all-in-one, care include toate componentele necesare unei experiențe virtuale, în vreme ce Rift S se conectează la un PC. (Oculus)

Bonus: Antreprenorul australian Craig Wright a înregistrat o cerere pentru atribuirea drepturilor privind cartea albă a Bitcoinului și codul inițial al acestei monede. Wright pretinde de mai mulți ani că este Satoshi Nakamoto (pseudonimul folosit de creatorul monedei virtuale), fără a furniza însă o dovadă în acest sens. (CoinTelegraph)

Ți-ar mai putea plăcea
Achiziția ZeniMax Media, în valoare de $7.5 miliarde, este a treia cea mai importantă făcută vreodată de Microsoft – Cronica de Tehnologie
Cel mai supravegheat oraș din lume are 2,58 milioane de camere de supraveghere instalate – Cronica de Tehnologie
Un comentariu
  • florin
    mai 22,2019 la 2019-05-22T15:35:06+03:000000000631201905

    Administratorii nu iau măsuri.

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău