Amazon a cumpărat startup-ul de tehnologii autonome Zoox – Cronica de Tehnologie

1. Amazon a cumpărat startup-ul de tehnologii autonome Zoox. Nu au fost comunicate detaliile tranzacției, însă se estimează că Amazon ar fi plătit peste $1.2 miliarde pe compania care era evaluată în urmă cu 2 ani la $3.2 miliarde. (CNBC)

2. iPhone-urile de anul acesta nu vor avea în pachet nici adaptor de alimentare, nici căști, susține cel mai reputat analist în materie de produse Apple. Compania americană încearcă să determine creșterea cererii pentru AirPods și, în același timp, să scadă costurile de distribuție punând mai multe cutii într-un transport. (Profit.ro)

3. Alphabet s-ar afla la un pas de achiziționarea producătorului canadian de ochelari inteligenți North. Valoarea tranzacției ar urma să fie undeva peste $180 milioane. North avea probleme financiare după vânzările foarte slabe ale primei generații de ochelari Focals. (9to5Google)

4. TikTok și alte 55 de aplicații de iOS accesează datele clipboard-ului – orice text la care utilizatorul folosește funcția Copy, fie că este un cuvânt banal sau numărul unui card, poate fi văzut de acestea. Cercetătorii au avertizat prima oară în luna martie, însă nu s-a schimbat nimic nici până acum. (ArsTechnica)

5. Jocurile vor genera $159.3 miliarde în acest an, cu 9,3% mai mult decât în 2019. Regiunea Asia-Pacific va produce $78.4 miliarde, aproape jumătate din venituri. Până în 2023 numărul gamerilor va trece de 3 miliarde. (NewZoo)

6. Safari va permite logarea pe site-uri direct cu Face ID și Touch ID, eliminând completarea parolei și apăsarea manuală a butonului de login din procesul actual. Facilitatea va fi disponibilă pe site-urile care vor implementa această facilitate cu ajutorul Web Authentication API. Introducerea codului suplimentar se va face în continuare manual, acolo unde este activat 2FA. (MacRumors)

7. Volvo va folosi tehnologia Waymo în viitoarea sa flotă de taxiuri electrice complet autonome. Compania suedeză avea anterior un deal cu Uber pentru taxiurile autonome, însă a renunțat la acesta după ce un autoturism autonom Uber a ucis un om. (The Verge)

8. Amazon lansează “Smart Stores” în India, un program prin care cumpărătorii pot scana un cod QR la intrarea într-un magazin fizic pentru a vedea produsele și ofertele disponibile. Peste 1.000 de magazine s-au înregimentat deja și folosesc software-ul furnizat de Amazon pentru a crea un stoc digital cu toate produsele din magazin. Plata se face prin Amazon Pay. (TechCrunch)

9. Google Photos primește un update important, care aduce un nou design și funcții pentru redescoperirea fotografiilor. Se remarcă în noua versiune o hartă pe care apar fotografiile în funcție de locul în care au fost realizate. (The Verge)

10. Microsoft închide toate magazinele fizice, renunțând la ideea expunerii produselor pe un model similar celui folosit de Apple. Vânzările, suportul și training-ul se vor face doar online. Microsoft avea 83 de magazine, care generau venituri neglijabile. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Sam Altman spune că munca de la distanță a fost o greșeală și că acest experiment a luat sfârșit – Cronica de Tehnologie
Meta va crește cheltuielile cu Reality Labs, divizia care dezvoltă tehnologii de realitate virtuală și augmentată – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău