Amazon a lansat primul Kindle pentru copii – Cronica de Tehnologie

1. Apple a lansat macOS Catalina, cu aplicații noi precum Screen Time și Find My, dar și cu un iTunes spart în aplicații individuale pentru muzică, video și podcast-uri. Catalina include și noul serviciu de gaming Apple Arcade, însă oferă mai puține jocuri decât pe iOS. (MacRumors)

2. Startup-urile din zona de quantum computing au primit în 2017 și 2018 finanțări de $450 milioane, de peste patru ori mai mari decât în ani precedenți, în care suma finanțărilor se ridica la $104 milioane. (Nature)

3. Google le impune producătorilor de smartphone-uri cu Android să includă pe telefoanele noi o aplicație de Wellbeing cu funcții de control parental. Producătorii care nu vor fi dispuși să dezvolte o aplicație proprie, vor alege probabil să includă Digital Wellbeing, aplicația lansată anul trecut de Google. (XDA)

4. Administrația de la Casa Albă a creat o listă neagră cu 8 companii chineze de tehnologie, printre care se numără marii producători de sisteme de supraveghere video care furnizează echipamente pentru monitorizarea minorităților musulmane din China, precum minoritatea Uighur din provincia Xinjiang. Companiile în cauză nu au voie să dezvolte afaceri cu firme americane fără o licență specială. (Bloomberg)

5. Instagram elimină feed-ul Following, unde puteau fi văzute like-urile și comentariile recente ale prietenilor. Motivul oficial este că funcția era folosită de foarte puțini utilizatori. (BuzzFeedNews)

6. Apple vrea să creeze un pachet comun Apple Music și Apple TV+ care să ofere acces la ambele servicii pentru un abonament lunar. Casele de producție nu ar fi încântate de această idee, care ar însemna să-și vândă muzica mai ieftin. (FT)

7. Facebook a fost de acord să plătească $40 milioane pentru o înțelegere cu firmele de publicitate care au intentat proces pentru umflarea datelor de audiență a clipurilor video. (Profit.ro)

8. Hulu permite descărcarea conținutului pentru vizualizare offline celor care plătesc pentru abonamentul “No Ads”. Noua facilitate este disponibilă deocamdată doar pe iOS, urmând să ajungă în curând și pe Android. (TechCrunch)

9. Amazon a lansat primul Kindle pentru copii. Mai scump cu $20 decât versiunea standard de Kindle, Kindle Kids Edition are 2 ani garanție pentru orice situație și acces gratuit timp de un an la librăria cu aproximativ 20.000 de cărți pentru copii a serviciului FreeTime Unlimited. (Profit.ro)

10. Sonos lansează un serviciu de închiriere a boxelor. Sonos Flex este disponibil la început doar în Olanda, în trei variante care, în funcție de boxele incluse, costă €15, €25 sau €50 pe lună. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Sute de milioane de modemuri sunt afectate de o vulnerabilitate numită Cable Haunt – Cronica de Tehnologie
Firmele din China dețin 156 din cele 475 de aplicații Top 5 valabil în 95 de țări – Cronică de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău