Apple a lansat iOS 13.5 – Cronica de Tehnologie

1. Apple a lansat iOS 13.5, update care include suport pentru API-ul la care Apple și Google au lucrat împreună și care va sta la baza aplicațiilor de urmărire a contactelor pe care mai multe țări le vor folosi pentru a urmări infectările cu COVID-19. Același update modifică Face ID care, atunci când recunoaște o mască, afișează rapid tastatura pentru introducerea codului. (Profit.ro)

2. Twitter testează o opțiune prin care utilizatorii pot permite doar anumitor persoane să răspundă la propriile postări. Vor exista trei opțiuni: doar cei menționați, doar persoanele urmărite și oricine. (TechCrunch)

3. Intel cumpără Rivet Networks, companie cunoscută pentru device-urile de rețelistică din seria Killer, urmând să le integreze în propriul portofoliu și să licențieze software-ul altor companii. (PCWorld)

4. Valoarea ByteDance, care deține TikTok, a depășit 100 de miliarde de dolari pe piețele private. Schimburile recente de acțiuni ByteDance sugerează că valoarea companiei a crescut cu aproximativ 33%, de la $75 miliarde, la undeva între $105 miliarde și $140 miliarde. (Bloomberg)

5. Apple ar putea să nu mai includă obișnuitele căști EarPods în pachetul cu care va fi livrat iPhone 12. Compania americană ar putea alege această variantă pentru a crește vânzările celei de-a doua generații de căști wireless, AirPods. (9to5mac)

6. Signal, una dintre cele mai sigure aplicații de comunicare, face primul pas în trecerea de la autentificarea cu numărul de telefon la un cont de utilizator, prin lansarea autentificării cu PIN. Acesta poate fi oricât de simplu sau complex dorește utilizatorul și va fi folosit pentru autentificarea și mutarea unei părți a datelor pe alte dispozitive. Conversațiile nu sunt stocate decât local și nu vor fi mutate folosind noul PIN. (ZDNet)

7. Startup-ul indian de ride-hailing Ola desființează 1.400 de job-uri, renunțând la 35% din forța de muncă din cauza scăderii numărului de curse pe fondul pandemiei. În ultimele două luni, veniturile companiei au scăzut cu 95%. (TechCrunch)

8. Testarea vaccinurilor ar putea fi realizată mai rapid și mai ieftin, cu ajutorul inteligenței artificiale, capabile să calculeze un mare număr de situații prin simularea pacienților. (Wired)

9. Veniturile Xiaomi au crescut în Q1 cu 13.6% față de anul trecut, ajungând la $7 miliarde. Un rol important în veniturile peste așteptări l-au avut smartphone-urile 5G vândute în China. (Reuters)

10. Coinbase va fi o companie “remote-first” după pandemie, urmând ca pentru majoritatea job-urilor să ofere angajaților libertatea de a alege între a lucra de la birou sau remote. (Coinbase)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Julian Assange este acuzat de hacking
Telegram va lansa anul acesta apeluri video de grup securizate – Cronica de Tehnologie