Amazon a lansat un serviciu de livrări pentru mâncare în India – Cronica deTehnologie

1. Amazon Prime Day va avea loc în luna septembrie. De regulă, cel mai mare eveniment de shopping organizat anual de Amazon era ținut în iulie. Gigantul american a început să elimine și limitările impuse livrărilor de produse care nu sunt considerate esențiale. (WSJ)

2. Facebook adaugă mai multe funcții noi platformei Workplace, printre care o versiune a aplicației de conferințe video Rooms, Work Groups, o funcție prin care sunt create grupuri de angajați și mai multe facilități pentru Portal. Workplace a ajuns la 5 milioane de utilizatori plătitori. (TechCrunch)

3. Vitezele 5G variază foarte mult, fiind între de 1,7 ori mai mari și de 18,4 ori mai mari decât cele oferite de 4G, arată un studiu care a vizat 10 operatori 5G din Statele Unite, Marea Britanie, Australia și Coreea de Sud. Și disponibilitatea este o problemă – utilizatorii Verizon, care oferă cele mai mari viteze, au la dispoziție conexiunile 5G doar în 0,5% din timp. (OpenSignal)

4. Google lansează mai multe funcții noi de accesibilitate pentru Android, unele bazate pe Google Assistant. Una dintre cele mai importante este Action Blocks – un set de acțiuni succesive salvate ca un macro și activate prin comenzi vocale. (The Verge)

5. Amazon a lansat un serviciu de livrări pentru mâncare în India, numit Amazon Food. Disponibil la început în anumite regiuni din Bengaluru, acesta va fi extins în următoarele săptămâni și în alte orașe cu o densitate mare de populație. (The Economic Times)

6. Facebook Messenger va folosi inteligența artificială pentru a-și avertiza utilizatorii atunci când sunt contactați de persoane care nu sunt cine pretind sau care încearcă să-i înșele. Vor fi afișate popup-uri de atenționare și pentru copii, atunci când aceștia sunt contactați de un adult pe care nu-l cunosc. (Profit.ro)

7. Fitbit realizează un studiu legat de COVID-19 la care utilizatorii pot participa prin intermediul aplicației mobile a companiei. Fitbit vrea să înțeleagă dacă este posibil să creeze un algoritm care să depisteze cu precizie infectările prin intermediul device-urilor sale. (TechCrunch)

8. Shopify urmează exemplul dat de Twitter și le va permite celor 5.000 de angajați să lucreze de acasă și după pandemie. (Bloomberg)

9. Nvidia a avut în Q1 venituri de $3.08 miliarde, în creștere cu 39% YoY. Veniturile realizate de centrele de date ale companiei au depășit $1 miliard pentru prima oară, iar valoarea acțiunilor a crescut cu 50% în ultimul an. (CNBC)

10. Un tribunal din Olanda a decis că, sub incidența legislației GDPR, o bunică trebuie să șteargă de pe Facebook și Pinterest pozele cu nepoți pe care le-a postat fără acordul părinților. Dacă nu respectă decizia, bunica va plăti o amendă de €50 pentru fiecare zi în care pozele rămân postate. (BBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Google implementează un nou algoritm de învățare mecanică în motorul său de căutare – Cronica de Tehnologie
Brokerii de date din SUA vând baze de date pentru targetarea femeilor gravide și a persoanelor care caută produse de maternitate – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău