Amazon a prezentat o tehnologie de plată biometrică prin simpla scanare a palmei – Cronica de Tehnologie

1. Multe dintre serviciile Apple nu au putut fi accesate și folosite pentru o perioadă, în cursul serii de marți. App Store‌, Apple Arcade, ‌Apple Music‌, ‌Apple TV‌+, iCloud, Photos și altele s-au numărat printre serviciile afectate la doar o zi după problemele similare avute de Microsoft. (MacRumors)

2. Succesul masiv de care se bucură jocul Among Us a tras după el serviciul de chat Discord, care înregistrează recorduri de download-uri în fiecare zi, începând cu 5 septembrie. De la aproximativ 400.000 de download-uri pe zi, Discord a ajuns acum la 800.000. Among Us necesită comunicare audio între gameri, care au găsit o soluție facilă, cross-platform, în Discord. (The Verge)

3. Amazon a prezentat o tehnologie de plată biometrică pentru magazinele fizice, pe care o numește Amazon One. Clienții pot plăti prin simpla scanare a palmei, după o înregistrare inițială care presupune înregistrarea amprentei alături de informațiile cardului. Pe lângă folosirea în propriile magazine, Amazon vrea să vândă și altor companii noua tehnologie. (Profit.ro)

4. Google Meet prelungește cu 6 luni posibilitatea realizării apelurilor mai lungi de 60 de minute pentru conturile gratuite. Facilitatea, care trebuia să se termine astăzi, va mai fi disponibilă celor care nu plătesc până la finalul lunii martie. (Profit.ro)

5. Facebook anunță Accounts Center, o facilitate care permite utilizatorilor să configureze opțiunile comune platformelor deținute de compania americană. Aceasta va fi găsită la Settings în Facebook, Instagram și Messenger și vizează servicii precum Single Sign On, Facebook Pay sau publicarea Story-urilor. (TechCrunch)

6. Joe Biden pune presiune pe Facebook să modereze postările campaniei lui Donald Trump pentru dezinformare. Candidatul democrat numește Facebook cel mai important mijloc de propagare a informațiilor false despre alegeri și procesul de vot. (Axios)

7. Platforma poloneză de e-commerce Allegro a atras în jur de $2.3 miliarde în cea mai importantă listare la bursa din Varșovia și a ajuns acum să valoreze $11.2 miliarde. Allegro a fost vândută în 2016 de Naspers, care deține Emag, pentru $3.25 miliarde. (Bloomberg)

8. Microsoft Bing a câștigat în 13 țări europene licitația organizată de Google pentru alternativele afișate la propriul motor de căutare pe telefoanele noi cu Android în ultimul trimestru al anului. În România, utilizatorii vor avea de ales între GMX, info.com, PrivacyWall și Yandex. (Bloomberg)

9. Disney+ lansează GroupWatch, o funcție prin care până la 7 persoane aflate în locuri diferite pot urmări un film în același timp. Utilizatorii pot reacționa cu emoji-uri și, ulterior, ar putea avea și o funcție de chat. (CNN)

10. Compania franceză de transport maritim CMA CGM anunță că a fost atacată cu ransomware. Cu această ocazie, transporturile maritime devin primul sector industrial în care cei mai mari jucători au căzut toți victimă atacurilor cu ransomware – cele mai mari 4 companii din lume au fost atacate în ultimii 3 ani. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft investește $1 miliard în OpenAI – Cronica de Tehnologie
Cercetătorii chinezi susțin că au dezvoltat un dispozitiv care poate face orice avion invizibil pentru radare – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău