SpaceX a testat un nou prototip al rachetei Starship care a reușit aterizarea pentru prima oară dar a explodat la câteva minute după – Cronica de Tehnologie

1. SpaceX a testat un nou prototip al rachetei Starship, care a reușit aterizarea pentru prima oară. SN10 a ajuns la o altitudine de aproximativ 10 kilometri, însă a explodat la sol, la câteva minute după aterizare. Este al treilea prototip Starship care explodează. (CNBC)

2. Nintendo va prezenta anul acesta o nouă versiune a consolei portabile de jocuri Switch. Aceasta ar urma să aibă un ecran OLED 720p de 7 inch produs de Samsung și să trimită video la rezoluție 4K pe TV. (Bloomberg)

3. China vrea să realizeze supravegherea în întregime a spațiilor publice prin intermediul unui program pe care-l numește Xueliang (Ochi Ageri). Alături de filmări, acest program se bazează într-o mare măsură pe informațiile primite de la cetățeni. China derulează în prezent mai multe programe de supraveghere, pentru care au fost instalate peste 200 de milioane de camere. (OneZero)

4. Vârful de trafic de internet din SUA a fost cu 32% mai mare în 2020 decât cu un an înainte. Tot anul anul trecut, streaming-ul video a reprezentat 71% din tot download-ul, crescând cu 70% față de 2019. (VentureBeat)

5. Google anunță că nu va dezvolta alte instrumente de urmărire individuală a utilizatorilor, după ce va renunța să mai suporte cookie-urile terțe. În schimb, gigantul american spune că va folosi API-uri care vor viza grupurile de utilizatori cu interese comune, în locul urmăririi fiecărui utilizator în parte. (Profit.ro)

6. Peste 500 de departamente de poliție din SUA au acces la rețeaua de camere dezvoltată de o companie numită Flock, care urmărește numerele de mașini cu ajutorul AI-ului. Rețeaua de camere montată de Flock face în jur de 500 de milioane de scanări pe lună. Într-o reclamă, Flock susține că ajută poliția să rezolve 4-5 infracțiuni pe oră. (Vice)

7. Vaio Z, cel mai ușor laptop cu procesor Intel H, primește nota 7/10, apreciat fiind pentru ecran și construcția pe bază de fibră de carbon. Pe de altă parte, este depunctat pentru numărul limitat de porturi, zgomotul făcută de ventilatoare, flex și, nu în ultimul rând, cei $3,579 pe care îi cere producătorul. (The Verge, Review)

8. Netflix lansează o secțiune de clipuri amuzante, decupate din filmele și serialele disponibile în cadrul platformei. Aceasta se numește Fast Laughs, folosește același format ca TikTok și va fi disponibilă pe iOS în anumite țări. (News.ro)

9. Twitter testează o formă de monetizare care folosește un nou format grafic pentru postările ce trimit către magazinele online. În noul format, produsul este identificat clar, cu nume și poză, fiind însoțit inclusiv de preț. (TechCrunch)

10. Apple lansează un serviciu care permite transferarea fotografiilor și a filmărilor de pe iCloud pe Google Photos. Pentru asta, pe privacy.apple.com, se va va folosi opțiunea „Transfer a copy of your data”. Transferul, care poate dura până la 7 zile, nu presupune și ștergerea conținutului de pe iCloud. (Macrumors)

Ți-ar mai putea plăcea
Google Home a fost prins că ascultă, în secret, sunete ambientale – Cronica de Tehnologie
Startup-ul suedez de plăți online Klarna a devenit cel mai mare unicorn de pe zona de fintech din Europa – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău