Amazon a prezentat Ring Car Cam, prima cameră video pentru mașini a companiei – Cronica de Tehnologie

1. Cea mai nouă versiune de WhatsApp oferă acces la servere proxy. Utilizatorii pot apela la proxy pentru a folosi serviciul și atunci când acesta este blocat, cum se întâmplă în prezent în Iran. (News.ro)

2. Dell vrea să renunțe la cipurile dezvoltate în China până în 2024. Compania americană le-a transmis furnizorilor de componente să înceapă diversificarea producției și să dezvolte componentele și în alte țări. La fel ca Apple, Dell vrea să-și reducă dependența de China. (News.ro)

3. Amazon a prezentat Ring Car Cam, prima cameră video pentru mașini a companiei. Disponibilă din februarie pentru $250, aceasta va filma atât în exterior, cât și în interiorul mașinii. Utilizatorii vor avea acces la un feed video în aplicația Ring, unde vor primi și alerte privind mișcările detectate de senzori. (Bloomberg)

4. Qualcomm va oferi smartphone-urilor cu Android propriul sistem de comunicare textuală prin satelit pentru situații de urgență. Numit Snapdragon Satellite, acesta va fi disponibil de la jumătatea anului pe telefoanele dotate cu chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2 și cu modemul X70 și se va conecta la rețeaua Iridium. Ulterior și contra cost, comunicarea prin satelit va fi disponibilă și în afara urgențelor. (News.ro)

5. Sony și Honda au anunțat brandul de mașini electrice Afeela, pe care-l vor dezvolta împreună. Mașinile propriu-zise vor fi dezvoltate de Honda, în vreme ce Sony se va ocupa de partea de entertainment. O primă mașină sub acest brand va fi lansată în 2026 și va avea un preț premium. (Profit.ro)

6. Mercedes-Benz recheamă în service aproape 324.000 de mașini, din cauza riscului de blocare a motorului. Apa acumulată în roata de rezervă din spatele mașini poate ajunge la pompa care controlează fluxul combustibilului, întrerupându-l și ducând la oprirea motorului, ceea ce poate crește riscul unui accident. (Automotive News)

7. Companiile de tehnologie din SUA au tăiat anul trecut peste 97.000 de locuri de muncă, în creștere cu 649% față de 2021, acesta fiind cel mai afectat sector. În total, anul trecut s-au pierdut aproape 364.000 de job-uri în toate industriile. (CNBC)

8. Google TV și Android TV au împreună 150 de milioane de utilizatori lunari. Cele două platforme dezvoltate de Google au crescut cu 36% în ultimul an, când au atras 40 de milioane de utilizatori noi. (Profit.ro)

9. Facebook a încercat să oprească recomandarea subiectelor politice și a altor categorii de conținut considerat sensibil. S-a renunțat, însă, la manevră din cauza „costurilor mari și ineficiente”. Unul dintre efectele nedorite a fost recomandarea mai frecventă a postărilor făcute de surse mai puțin cunoscute, ceea ce a dus la creșterea raportărilor privind dezinformarea. (WSJ)

10. Hackerii au intrat în posesia a peste 200 de milioane de adrese de e-mail ale utilizatorilor Twitter și le-au postat pe un forum de hacking. Deși hack-ul este confirmat de mai mulți experți în securitate cibernetică, Twitter încă nu a comentat subiectul. (SCMP)

Ți-ar mai putea plăcea
iPhone-ul care înlocuiește modelul SE va fi disponibil din martie – Cronică de Tehnologie
Microsoft a lansat aplicația Office pentru Android – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău