În 13 țări, utilizatorii petrec cel puțin patru ore pe zi folosind aplicațiile mobile – Cronica de Tehnologie

1. Lanțul de magazine 7-Eleven a cumpărat Skipcart, un startup care a creat o amplă rețea de livrări rapide a comenzilor. 7-Eleven face deocamdată livrările cu DoorDash, însă, această achiziție pune cele două companii în poziția de a concura direct. (The Information)

2. Toate serviciile de schimb pentru criptomonede sunt investigate de SEC, susține unul din membrii staff-ului senatorului american Cynthia Lummis, ceea ce răspunde indirect la întrebarea dacă este sau nu investigat Coinbase. În prezent, în SUA, există peste 40 de astfel de servicii. (Forbes)

3. Warner Bros. Discovery va unifica serviciile de streaming HBO Max și Discovery+, iar noul serviciu va fi lansat anul viitor. Compania plănuiește să ofere și o versiune cu reclame, care să coste mai puțin. (Profit.ro)

4. Microsoft pregătește lansarea unui abonament Xbox Game Pass pentru familii, care este în prezent testat în Columbia și Irlanda. În cadrul acestui abonament vor putea fi adăugate până la patru persoane, cu condiția ca acestea să locuiască în aceeași țară. În Irlanda, abonamentul costă €22 pe lună. (The Verge)

5. Taiwanul a fost victima unui mare număr de atacuri cibernetice pe durata vizitei lui Nancy Pelosi. Cu origini în China și Rusia, atacurile au vizat diverse instituții, inclusiv gări și magazine, unde hackerii au afișat mesaje antiamericane. (Reuters)

6. Instagram extinde suportul pentru NFT-uri, care acoperă acum peste 100 de țări. Totodată, au fost integrate portofelele electronice Dapper și Coinbase. Meta lucrează și la un marketplace, care va permite utilizatorilor să vândă și să cumpere NFT-uri, nu doar să le afișeze. (Profit.ro)

7. Clubhouse testează implementarea comunităților private. Numite Houses, acestea au rolul de a oferi o experiență mai intimă utilizatorilor, ca alternativă la Cluburi, care sunt publice și la care poate participa oricine. (TechCrunch)

8. Hackerii au furat $2 miliarde în acest an de la serviciile de tip bridge, care facilitează mutarea bunurilor digitale între diversele blockchain-uri. Au fost depistate până acum 13 hack-uri care au vizat bridge-urile, responsabile de 69% din totalul fondurilor furate în 2022 de la serviciile crypto. (Chainalysis)

9. În 13 țări, utilizatorii petrec cel puțin patru ore pe zi folosind aplicațiile mobile. Printre acestea se numără Mexic, Australia, India și Japonia. În Indonezia, Singapore și Brazilia oamenii depășesc, în medie, cinci ore petrecute zilnic în aplicațiile de smartphone-uri. (TechCrunch)

10. Coinbase și BlackRock colaborează pentru a oferi investitorilor instituționali soluții de gestionare și tranzacționare a monedelor digitale. Clienții de top ai BlackRock vor putea folosi sistemul de gestionare a investițiilor Aladdin pentru Bitcoin și alte active și pentru a realiza tranzacții prin Coinbase. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
PayPal confirmă că vrea să-și lanseze propriul stablecoin – Cronica de Tehnologie
În ultimul an, au fost scoase din China active digitale în valoare de aproximativ $50 miliarde – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău