Amazon a renunțat să mai achiziționeze iRobot, după ce tranzacția s-a lovit de opoziția autorităților europene – Cronica de Tehnologie

1. Amazon a renunțat să mai achiziționeze iRobot, după ce tranzacția s-a lovit de opoziția autorităților europene. Amazon va plăti o taxă de reziliere de $94 de milioane. iRobot, care a acumulat pierderi nete de aproximativ $500 de milioane începând cu 2021, va disponibiliza 31% din forța de muncă și va numi un nou CEO. (Profit.ro)

2. Pentru prima oară, Neuralink a implantat cu succes un cip în creierul unui om, anunță Elon Musk. Cipul folosește o baterie care se încarcă wireless și tot wireless se comunică cu o aplicație care decodează și interpretează semnalele. Primul produs Neuralink se va numi Telepathy și va permite folosirea telefoanelor sau a altor dispozitive „prin gândire”. (News.ro)

3. China a aprobat peste 40 de modele lingvistice în primele șase luni de la introducerea procesului de verificare. Doar în ultima săptămână au primit aprobare 14 astfel de modele lingvistice, scrie presa chineză de stat. (Reuters)

4. Autoritățile italiene au anunțat OpenAI, în urma unei investigații care a durat mai multe luni, că ChatGPT este suspectat de încălcarea legislației comunitare privind intimitatea. Compania americană are 30 de zile pentru a veni cu un răspuns. (Profit.ro)

5. La fel ca modelele anterioare, Galaxy S24 Ultra impresionează pe partea de hardware, în special în ceea ce privește ecranul și camerele foto. Funcțiile de inteligență artificială au părți bune și mai puțin bune, printre cele din urmă numărându-se inclusiv faptul că sunt gratuite doar un timp limitat. Prețul și greutatea sunt alte chestiuni care trebuie luate în considerare. (The Verge, review)

6. Microsoft anunță implementarea mai multor protecții pentru modelul text-to-image Designer, care a fost folosit pentru producerea unor imagini cu tente sexuale ale celebrităților. Protecțiile sunt activate după ce nuduri generate de AI cu Taylor Swift s-au viralizat pe X/Twitter. (404media)

7. Apple ar fi vândut peste 200.000 de căști Vision Pro în primele zece zile de când aceasta a fost disponibilă pentru precomenzi. Intrarea oficială pe piață va avea loc pe 2 februarie. Până atunci, sunt așteptate și primele review-uri, care ar putea contribui la creșterea vânzărilor. (News.ro)

8. Noile plăci video AMD Ryzen 7 8700G ($329) și Ryzen 5 8600G ($229) oferă o performanță solidă, având în vedere prețul. Progrese semnificative sunt observate în cazul mai multor jocuri, în paralel cu o creștere a eficienței energetice. (Anandtech)

9. Alphabet nu va transforma anul acesta proiectele promițătoare dezvoltate de divizia X în filiale cu drepturi depline, pe care conglomeratul le numește Other Bets. Angajaților care se ocupă de astfel de proiecte li s-a transmis să caute finanțări externe și să iasă de sub umbrela Alphabet. (The Information)

10. TikTok testează o facilitate care identifică obiectele din filmări și încurajează utilizatorii să caute produse similare în TikTok Shop. În funcție de cât de corect se face identificarea și de cât de bogat este stocul magazinului, orice obiect prezent într-o filmare de pe TikTok ar putea face obiectul unei achiziții. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Poliția din San Francisco vrea să obțină permisiunea de a folosi roboții din dotare cu forță letală – Cronica de Tehnologie
70 de milioane de oameni și-au făcut cont pe Telegram luni, când a fost indisponibil WhatsApp – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău