Amazon infirmă că va accepta Bitcoin ca mijloc de plată până la sfârșitul anului – Cronica de Tehnologie

1. Șefii Tether sunt investigați pentru fraudă bancară, despre care DOJ crede că a fost comisă în fazele incipiente ale companiei. Investigatorii vor să afle dacă Tether a înștiințat băncile legat de faptul că tranzacțiile erau legate de criptomonede. (Bloomberg)

2. SoftBank a condus o rundă în valoare de $75 de milioane de finanțare a companiei Embark Veterinary, un startup de genetică ce vrea să crească durata vieții câinilor. Noua finanțare duce evaluarea Embark Veterinary la $700 de milioane. (Bloomberg)

3. Amazon infirmă că va accepta Bitcoin ca mijloc de plată până la sfârșitul anului. Informația, care apăruse în publicația londoneză City A.M, a urcat temporar valoarea cryptomonedei la peste $40.000. (Reuters)

4. Apple a lansat un update de iPhone, iPad și Mac, ce repară o gaură de securitate care permitea atacatorilor să ruleze cod cu privilegii de kernel. Compania americană recunoaște că vulnerabilitatea era exploatată de hackeri și se află deja la al 13 patch 0-day pe acest an până acum. (News.ro)

5. UE a dat un ultimatum Google, care trebuie să explice modul în care prezintă și rankează rezultatele pentru căutările după hoteluri și zboruri. Dacă în două luni Google nu se conformează, va fi amendată. (Reuters)

6. Tesla a rescris firmware-ul mașinilor sale, pentru a putea folosi cipuri alternative, spune Elon Musk. Compania americană încearcă, astfel, să combată criza globală de cipuri, care afectează deja industria auto. (The Verge)

7. Intel are o nouă strategie pentru producția de semiconductori, scopul fiind să redevină liderul pieței până în 2025. Compania americană, ce promite un ritm anual constant de inovare, va renunța la nomenclatura actuală, bazată pe măsurarea cipurilor în nanometri, în ceea ce pare o încercare de a face ca produsele proprii să pară mai competitive în comparație cu cele ale AMD – noile procesoare pe 10nm se vor numit Intel 7, ca și cum ar fi construite pe 7nm. (The Verge)

8. Compania chineză Meituan a pierdut $58 de miliarde din valoarea de piață, după scăderea prețului acțiunilor cu 14% respectiv 16.3% în două zile consecutive. Pierderea vine ca urmare a noilor reglementări privind platformele de livrări, care impun un venit minim. (Bloomberg)

9. Spotify va avea o secțiune de noutăți, în care utilizatorii vor găsi cele mai noi melodii, albume și emisiuni ale muzicienilor și creatorilor de podcast-uri preferați. Accesul se va face prin intermediul unui clopoțel afișat în ecranul principal al aplicațiilor de Android și iOS. (News.ro)

10. Google a stabilit o nouă politică pentru API-urile de Enterprise (Cloud, Workspace, Maps etc.), care trebuie să rămână stabile și disponibile pe o perioadă lungă de timp. Gigantul american încearcă, astfel, să liniștească firmele care ar putea fi îngrijorate de cunoscutul obicei al Google de a închide serviciile când consideră necesar. (Protocol)

Ți-ar mai putea plăcea
80% din totalul download-urilor este generat de 1% dintre aplicațiile mobile – Cronica de Tehnologie
37% dintre smartphone-urile cu 5G vândute în ianuarie au fost iPhone-uri – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău