PlayStation 5 va fi disponibilă din 19 noiembrie și va costa €400 ediția digitală și €500 versiunea cu disc – Cronica de Tehnologie

1. PlayStation 5 va fi disponibilă din 12 noiembrie pentru anumite țări, respectiv din 19 noiembrie pentru restul lumii, urmând să coste €400 ediția digitală și €500 versiunea cu disc. Sony promite că PS5 va fi compatibilă cu 99% din jocurile de PS4, însă jocurile noi vor fi mai scumpe, ajungând și la €70. (News.ro)

2. Oracle ar urma să obțină acces complet la codul sursă al TikTok, în urma deal-ului dintre cele două părți. Compania americană va verifica și dacă producătorul ByteDance a inclus backdoor-uri în cod, care să fie folosite de China pentru colectarea informațiilor despre utilizatori. (Bloomberg)

3. Facebook a prezentat Oculus Quest 2, cască de realitate virtuală care va costa începând cu $299 și va intra pe piață pe 13 octombrie. Quest 2 este cu 10% mai ușoară și are o rezoluție cu 50% mai mare decât versiunea anterioară (1832 x 1920 pixeli), la o rată de refresh de 90Hz. (Engadget)

4. Delivery Hero va cumpăra operațiunile Glovo din 8 țări ale Americii Latine (Argentina, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica, Honduras, Guatemala și Republica Dominicană) pentru aproximativ €230 milioane. Glovo se va concentra acum doar pe Europa de Sud și Est. (TechCrunch)

5. Facebook lucrează la o pereche de ochelari smart, care vor purta brandul Ray-Ban și vor fi lansați anul viitor. Aceștia nu vor avea display și nu vor fi un produs de realitate augmentată, a ținut să specifice Mark Zuckerberg. (Profit.ro)

6. A fost descoperită o vulnerabilitate a protocolului Bluetooth LE, versiune mai simplă a Bluetooth-ului clasic, care optimizează consumul de energie. Problema afectează miliarde de dispozitive, iar majoritatea producătorilor nu au dezvoltat încă patch-uri. Apple a reparat această problemă printr-un update lansat în iunie. (ZDNet)

7. Microsoft vrea să implementeze o experiență similară celei oferite de WeChat în cadrul produselor din suita Office 365. Noutatea ar face parte din arhitectura pe care Microsoft o dezvoltă la baza platformei Office 365, numită neoficial “MetaOS”. (ZDNet)

8. Dezvoltatorii sunt nemulțumiți de faptul că Apple a lansat noua versiune de iOS așa brusc, anunțând disponibilitatea doar cu o zi înainte. Deși lansarea iOS 14 în septembrie nu ar fi trebui să surprindă pe nimeni, unii dezvoltatori folosesc acum surpriza făcută de Apple pentru a se scuza că aplicațiile nu sunt încă optimizate pentru noua versiune. (Mashable)

9. Uber vinde divizia europeană a Freight către Sennder pentru o sumă estimată la mai puțin de €900 milioane. Valoarea tranzacției este acoperită exclusiv în acțiuni, Uber devenind acționar minoritar al startup-ului german. (Bloomberg)

10. Amazon Music a început să ofere gratuit podcast-uri pentru toate tipurile de abonamente. Al treilea jucător din piața de streaming pentru muzică are un start modest pe nișa podcast-urilor, cu aproximativ 70.000 de titluri. Apple și Spotify au trecut de 1 milion de titluri. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a cumpărat 18 companii de Inteligență Artificială din 2010 până în prezent – Cronica de Tehnologie
Facebook este așteptată să lanseze azi mai multe produse focusate pe audio – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău