Amazon lucrează la o funcție ce va permite Alexa să reproducă orice voce, pe baza unei înregistrări mai scurte de un minut – Cronica de Tehnologie

1. Amazon lucrează la o funcție ce va permite Alexa să reproducă orice voce, pe baza unei înregistrări mai scurte de un minut. Oficialii companiei spun că această opțiune va putea fi folosită pentru a asculta vocea celor dragi, chiar și după ce aceștia au decedat. (CNBC)

2. De la invadarea Ucrainei, hackerii susținuți de Moscova și-au extins atacurile asupra aliaților acesteia și, în special, a membrilor NATO. Cel puțin 128 de organizații din 42 de țări au fost vizate de aceste atacuri, care au o rată de succes de 29%. (Reuters)

3. Cel puțin 5 țări din Uniunea Europeană au folosit spyware-ul Pegasus, conform NSO Group. Compania israeliană recunoaște că a făcut unele greșeli, dar spune și că a anulat mai multe contracte când s-a aflat că unii dintre clienți i-au folosit instrumentele în scopuri nelegitime. (Politico)

4. Cel mai nou MacBook Pro de 13 inch, cu M2, păstrează calitățile remarcate de când Apple a început să-și dezvolte propriile cipuri – autonomie bună și performanță excelentă, în special în mod single-core. Părțile mai puțin bune rămân designul vechi de șase ani, opțiunile limitate de conectivitate și camera web, care, în continuare, este foarte slabă. (The Verge, Review)

5. Multe dintre aplicațiile populare pentru creșe au probleme serioase de securitate și intimitate. Acestea includ trackere, care nici măcar nu sunt menționate în politica de intimitate, suferă de diverse vulnerabilități și nu oferă 2FA pentru securizarea conturilor. (EFF)

6. Google News are un nou design pe desktop, care pune mai mult accent pe știrile locale, opțiunile de configurare a subiectelor de interes și subiectele verificate de instituțiile specializate. Cu aceeași ocazie, serviciul revine în Spania, de unde ieșise în urmă cu aproape opt ani, din cauza neînțelegerilor privind plata publisherilor. (Profit.ro)

7. Google și NBCUniversal sunt principalii candidați pentru dezvoltarea viitoarei versiuni cu reclame a Netflix. Se negociază un sistem de revenue-sharing și se pare că Netflix cere să primească un venit minim garantat din reclame. (WSJ)

8. DARPA a descoperit vulnerabilități fundamentale în tehnologia blockchain, care pun în pericol principiul descentralizării, esențial pentru dezvoltarea Web3. Agenția Pentagonului avertizează că, din cauza unor „centralizări neintenționate”, puterea ar putea ajunge să fie concentrată în mâinile câtorva indivizii sau organizații puternice. (Gizmodo)

9. Meta Pay va putea fi folosit pentru a cumpăra produse și servicii digitale, de la haine și muzică, la evenimente și obiecte de artă, anunță Mark Zuckerberg, care, în fapt, descrie un portofel digital cu suport pentru NFT-uri fără a rosti acești termeni. În cadrul serviciului vor fi disponibile în continuare și vechile funcții de plată și cumpărături. (Profit.ro)

10. Experții în securitate cibernetică au descoperit probleme criptografice fundamentale ale algoritmului folosit de MEGA pentru criptarea fișierelor stocate online. Aceștia avertizează că cine are controlul serviciului de stocare poate accesa și datele criptate. MEGA a lansat un patch, care reprezintă o soluție doar parțială, pentru că nu vizează cauzele problemei. (ArsTechnica)

Ți-ar mai putea plăcea
Perioada sărbătorilor de iarnă a generat vânzări online de $222 de miliarde în Statele Unite – Cronica de Tehnologie
Piața smartphone-urilor a înregistrat cel mai mare declin din toate timpurile în Q4 2022 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău