Amazon lucrează la un nou sistem de operare, pe care-l numește Vega – Cronica de Tehnologie

1. Galaxy S23 FE ($600) nu primește decât nota 6/10, fiind criticat, printre altele, pentru problemele camerei tele în cazul portretelor. La aspecte pozitive, sunt amintite calitatea ecranului și faptul că producătorul oferă update-uri de Android timp de patru ani și patch-uri de securitate pentru cinci ani. (The Verge, review)

2. Japonia va investi $13 miliarde pentru a sprijini industria de cipuri. Banii vor fi folosiți pentru a crește capacitatea țării de a proiecta și produce cipuri de ultimă generație și de a dezvolta modele de inteligență artificială. (Bloomberg)

3. Amazon lucrează la un nou sistem de operare, pe care-l numește Vega. Acesta va lua locul Androidului și va fi instalat pe produsele de smart home ale companiei începând de anul viitor. (Lowpass)

4. Google anunță reguli mai stricte pentru aprobarea aplicațiilor de Android, menite să reducă numărul de aplicații de slabă calitate sau nesigure. Printre altele, aplicațiile noi trebuie testate de cel puțin 20 de persoane cu mai bine de două săptămâni înainte de lansare. (TechCrunch)

5. Luna trecută, hackerii ruși din grupul Sandworm au derulat un nou atac cibernetic asupra rețelei electrice din Ucraina, care a lăsat civilii fără electricitate. Atacul cibernetic a fost sincronizat cu o serie de atacuri cu rachete. (Wired)

6. Ai Pin, gadgetul dezvoltat de Humane, care promite „experiențe AI”, va fi disponibil din 16 noiembrie pentru $700, plus un abonament de $24 pe lună și va fi livrat la începutul anului viitor. Printre altele, dispozitivul, care trebuie agățat în piept, folosește un laser pentru a proiecta informații în palmă. (Wired)

7. ChatGPT a avut probleme de funcționare săptămâna asta, din cauza unui „nivel anormal de trafic”. OpenAI lasă de înțeles că de vină ar fi un atac cibernetic, după ce a descoperit semne ale unui Distributed Denial of Service. (Bloomberg)

8. Un judecător federal a respins un proces în care Honda, Toyota, Volkswagen și General Motors erau acuzați de încălcarea legislației pentru protejarea intimității oamenilor. Judecătorul a considerat că acțiunile celor patru producători se situează sub nivelul legal pentru încălcarea vieții private. (The Record)

9. AI-ul generativ la care Samsung a anunțat că lucrează va fi implementat pe smartphone-urile companiei sub egida Galaxy AI. Printre altele, acesta promite traducerea în timp real a apelurilor, atât sub formă audio, cât și text. Compania promite că experiența va fi disponibilă de la începutul anului viitor, ceea ce pare să coincidă cu lansarea seriei Galaxy S24. (The Verge)

10. Amazon deschide accesul la Amazon Fresh celor care nu sunt membrii Prime. Începând cu Statele Unite, utilizatorii care nu sunt abonați la Prime vor putea comanda produse alimentare de la Amazon Fresh cu livrare sau ridicare gratuită. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Google amenință că nu va mai afișa știri în Canada – Cronica de Tehnologie
Instituțiile medicale care oferă servicii pentru avort vor fi special etichetate în Google Search și Google Maps – Cronica de Tehnologie