Amazon va începe livrările cu drone în California – Cronica de Tehnologie

1. Nigeria vrea să reglementeze activitatea companiilor online, precum Meta, Twitter, Google și TikTok. Printre prevederile viitoarei legi se numără plata locală a taxelor, moderarea conținutului conform cerințelor autorităților și stabilirea unei prezențe locale permanente. (TechCrunch)

2. Serviciul de livrări cu drona al Amazon va fi lansat anul acesta în Lockeford, California, unde va deservi în jur de 3.000 de clienți. Un reprezentant Amazon se va deplasa la domiciliul clientului înainte, pentru a stabili împreună un loc de livrare. Clientul va primi un marker pe care-l va plasa în locul stabilit pentru ca drona să identifice locul unde trebuie să lase pachetul. (Axios)

3. Un deget robotic, acoperit cu piele vie, a fost creat de oamenii japonezi de știință. Pielea conferă robotului simțul atingerii, se poate îndoi și chiar se poate vindeca atunci când este tăiată. Problema este că, pentru moment, pielea creată astfel nu supraviețuiește mult timp expunerii la aer. (Axios)

4. Platformele sociale vor trebui să ia măsuri împotriva deepfake-urilor și a conturilor false, conform codului de practică pe care Comisia Europeană urmează să-l actualizeze. În caz contrar, companiile riscă amenzi de până la 6% din veniturile globale. (Reuters)

5. Intel a prezentat primele informații despre nodul Intel 4, primul care folosește litografia EUV. Comparat cu Intel 7, Intel 4 ar urma să aibă o densitate de două ori mai mare a tranzistorilor, să ofere frecvențe mai mari cu 21,5% și să reducă cu 40% consumul de energie. (Tom’s Hardware)

6. Platforma DeFi Celsius a întrerupt toate retragerile și transferurile din cauza „condițiilor extreme” ale pieței. Valoarea monedei CEL a scăzut cu 70% în doar o oră de la anunț. (Celsius)

7. Microsoft Teams a implementat algoritmi de învățare mecanică ce îmbunătățesc sunetul, având un impact pozitiv asupra acusticii, a întreruperilor și eliminând ecoul. Înainte de a fi implementați, algoritmii au fost antrenați cu peste 30.000 de ore de vorbire și în 100.000 de camere (simulate) cu acustică diferită. (Profit.ro)

8. Administrația Aviatică Federală a cerut SpaceX să aducă peste 75 de modificări infrastructurii Starbase din Texas, înainte să poată lansa de aici racheta Starship. Printre altele, SpaceX trebuie să monitorizeze impactul asupra mediului, să nu blocheze drumurile mai mult de cinci weekend-uri pe an și să anunțe lansările din timp atât autorităților, cât și populației. (The Verge)

9. Google și Mozilla au puncte de vedere diferite cu privire la modul în care pot funcționa extensiile de blocare a reclamelor. Google nu mai vrea să lase aceste extensii să folosească Web Request, ceea ce le va afecta funcționarea unora și nu doar pe Chrome, ci și pe celelalte browsere bazate pe Chromium. Mozilla a făcut clar faptul că va permite în continuare extensiilor să folosească Web Request pentru a bloca complet diverse domenii, organizația putând folosi acest argument și pentru a crește cota de piață a Firefox, ce a avut de suferit în ultimii ani. (The Verge)

10. Apple își va lansa prima pereche de ochelari de realitate augmentată pe finalul lui 2024, cred unii analiști. Tot atunci, compania americană ar urma să scoată pe piață deja a doua versiune a căștii de realitate mixtă pe care se pregătește să o lanseze. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
iPadOS 16 ar putea aduce o nouă interfață pentru multitasking – Cronica de Tehnologie
Piața europeană de smartphone-uri a crescut cu 8% în 2021 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău