Sony va începe să producă PlayStation VR2 în a doua parte a acestui an – Cronica de Tehnologie

1. Sony va începe să producă PlayStation VR2 în a doua parte a acestui an, când va asambla 1,5 milioane de unități. Lansarea este estimată pentru primul trimestru al anului viitor, dar nu înainte ca pentru aceasta să fie disponibile suficiente jocuri. (Profit.ro)

2. O vulnerabilitate RCE (remote code execution) din Windows așteaptă de mai bine de șapte săptămâni să fie rezolvată. Experții au anunțat Microsoft de existența acesteia pe 12 aprilie, însă, compania americană nu a dezvoltat nici până acum un patch, deși se știe că este exploatată de hackeri. (ArsTechnica)

3. SpaceX a început să producă o nouă generație de sateliți, mai performanți, care vor sta la baza rețelei Starlink 2.0. Aceștia cântăresc 1,2 tone, fiind aproape de cinci ori mai grei decât generația anterioară. Din această cauză, nu pot fi transportați pe orbită cu Falcon, ci va fi nevoie de racheta Starship, care încă este construită. (Gizmodo)

4. BT și Ericsson vor vinde rețele 5G private firmelor britanice, în urma unui parteneriat între cele două companii. Acordul, în valoare de mai multe milioane de dolari, este primul de acest gen din industrie și va avea ca rezultat rețele 5G care vor funcționa „out of the box”. (FT)

5. Galaxy Z Fold 4 va fi un upgrade minor la versiunea de anul trecut, însă, va beneficia de specificațiile unui vârf de gamă. Pe surse, se spune că acesta va avea un ecran de 7,6 inch și unul de 6,2 inch, ambele AMOLED cu 120Hz. Fold 4 se va baza pe viitorul chipset Snapdragon 8 Plus Gen 1, cu 12GB RAM și până la 512GB stocare. (Gizmodo)

6. Curtea Supremă a SUA a suspendat legea din Texas care interzicea platformelor sociale să modereze conținutul, în urma unui vot strâns, de 5 la 4. Companiile de tehnologie au avertizat că în baza acestei legi ar trebui să permită conținutul extremist și propaganda rusă. (Bloomberg Law)

7. TikTok testează un mod „mai curat” de afișare, pe care-l numește Clear Mode și care ascunde mai multe elemente ale interfeței. Dispar, printre altele, numele utilizatorilor și descrierile, pentru ca filmările să fie mai clar văzute pe ecran. (TechCrunch)

8. Garmin a lansat două noi ceasuri din seria Forerunner, modelele 255 ($350) și 955 ($500). Ambele au GPS multi-band și noi funcții pentru competiții, iar Forerunner 955 va avea și o versiune care va capta energia solară pentru încărcarea bateriei, dar care va costa $600. (The Verge)

9. Modificările testate de Netflix pentru combaterea password sharing-ului creează confuzie atât pentru utilizatori, cât și pentru proprii angajați de la suport. Clienții spun că au primit informații contradictorii, iar mulți au decis să-și anuleze abonamentul când li s-a cerut plătească în plus pentru rudele care nu locuiesc la aceeași adresă. Oamenii de suport au fost, însă, instruiți ca atunci când un client sună și spune că are o rudă ce locuiește la altă adresă, să îi ofere un cod de confirmare pe baza căruia să poată folosi serviciul ca înainte. (TechCrunch)

10. Noi tipuri de cerneluri hidrogel, bazate pe materiale naturale, care nu dăunează mediului, au fost create de oamenii de știință. Bazate pe acrilat-carboximetil celuloză, aceste cerneluri ar putea fi folosite pentru printarea 3D a obiectelor. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Dezvoltatorii de aplicații au câștigat $111 miliarde anul trecut – Cronica de Tehnologie
Elon Musk: SpaceX se află în pragul falimentului din cauză că producția motorului Raptor este un dezastru – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău