Amazon va investi până la $4 miliarde în Anthropic, companie de AI care rivalizează cu OpenAI – Cronica de Tehnologie

1. ChatGPT va putea să răspundă cu voce la întrebările utilizatorilor, urmând să ofere cinci voci diferite între care să poată alege abonații ChatGPT Plus sau Enterprise. Totodată, chatbot-ul va putea fi chestionat vocal și, mai nou, prin intermediul imaginilor. (News.ro)

2. Amazon va investi până la $4 miliarde în Anthropic, companie de AI care rivalizează cu OpenAI. Anthropic va folosi software-ul și cipurile Amazon, în vreme ce Amazon va încorpora în propriile produse tehnologia dezvoltată de Anthropic. (News.ro)

3. Huawei a evitat să ofere informații despre cel mai nou smartphone 5G al său și cipurile folosite de acesta, în cadrul unui eveniment organizat de companie. Producătorul chinez a lansat, însă, mai multe produse noi, printre care două mașini electrice, tableta MatePad Pro, un smart TV și căști wireless. (News.ro)

4. Din ce în ce mai mulți posesori de iPhone 15 se plâng de faptul că noile smartphone-uri Apple, inclusiv modelele Pro, se încălzesc prea tare, în special când sunt folosite mai mult și când sunt puse la încărcat. Deocamdată nu există vreo reacție din partea Apple. (Android Authority)

5. Getty și-a lansat propriul generator de imagini, în parteneriat cu Nvidia. Generative AI by Getty Images a fost antrenat exclusiv pe imaginile companiei și promite că imaginile pe care le creează noul instrument vor fi protejate legal. (The Verge)

6. Google va elimina modul Basic HTML din Gmail în ianuarie 2024 și își justifică decizia spunând că acesta nu oferă întreaga funcționalitate a serviciului de e-mail. Compania este acum criticată pentru eliminarea unei opțiuni care era folosită de persoanele cu probleme de vedere. (The Register)

7. Reddit lansează Contributor Program, prin care utilizatorii sunt recompensați cu bani, în funcție de karma câștigată prin postări și aurul virtual primit în semn de recunoștință de la alți utilizatori. Programul are mai multe criterii de eligibilitate și este activ, cel puțin la început, doar în Statele Unite. (The Verge)

8. LG și-a lansat primul laptop cu ecran pliabil. Gram Fold are un ecran OLED de 17 inch care, când este pliat, poate fi folosit ca un laptop de 12 inch. Acesta va fi lansat pe 4 octombrie în Coreea de Sud, unde va costa în jur de $3,726. (ArsTechnica)

9. Un cercetător american a pus la punct un sistem care poate reproduce sunetul din timpul fotografiilor și al filmărilor la care sunetul a fost oprit. Instrumentul, care se numește Side Eye, poate identifica genul persoanei care vorbește, locul unde au fost capturate imaginile și chiar cuvintele rostite în acele momente. (TechXplore)

10. Tinder a lansat abonamentul Tinder Select, care oferă o serie de funcții exclusive, precum o etichetă, vizibilitate mai mare și posibilitatea trimiterii de mesaje private indiferent de gradul de potrivire. Tinder Select costă $500 pe lună și este descris ca o facilitate premium pentru mai puțin de 1% dintre utilizatori. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Google a cumpărat producătorul canadian de ochelari pentru realitate augmentată North – Cronica de Tehnologie
Un grup de hackeri susținut de China a furat peste $20 de milioane din fondurile de ajutor alocate de SUA în timpul pandemiei – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău