Peste jumătate din articolele postate pe Facebook în Statele Unite sunt legate de coronavirus – Cronica de Tehnologie

1. Apple lansează iOS 13.4, iPadOS 13.4, macOS 10.15.4, tvOS 13.4 și watchOS 6.2. Cele mai notabile noutăți sunt suportul pentru mouse și trackpad în cazul tabletelor iPad și sistemul universal de achiziție, care permite cumpărarea într-o singură operațiune a versiunilor de iOS, iPadOS, MacOS și Apple TV ale aceleiași aplicații. (VentureBeat)

2. Facebook negociază achiziția a 10% din Reliance Jio, operator de internet mobil din India cu peste 370 milioane de utilizatori, evaluat la peste $60 miliarde. (FT)

3. YouTube va limita în toată lumea calitatea implicită a streaming-ului la rezoluție standard, după ce a luat deja aceeași decizia pentru Europa. Asta nu înseamnă că utilizatorii nu pot alege în continuare manual o rezoluție mai înaltă. (Bloomberg)

4. Noul iPad Pro (de la $799) este rapid, are un ecran excelent și oferă suport pentru trackpad, ceea ce ar trebui să ajute activitățile de office și creație. Realitatea augmentată, facilitată de senzorul LIDAR, rămâne, însă, o promisiune lipsită de suportul software din partea dezvoltatorilor. (The Verge)

5. Peste jumătate din articolele postate pe Facebook în Statele Unite sunt legate de coronavirus, iar compania americană spune că utilizatorii beneficiază acum de conținut de calitate, în urma modificărilor de algoritm de anul trecut, care au favorizat publicațiile de top. Traficul generat de Facebook pentru site-urile din Statele Unite a crescut în ultima săptămână cu 50%, pe fondul interesului pentru articolele despre COVID-19. (NYTimes)

6. Safari blochează acum cookie-urile terțe în mod implicit, în urma actualizării sistemului Intelligent Tracking Prevention. Blocarea cookie-urilor terțe împiedică site-urile și advertiserii să urmărească în acest fel utilizatorii, dar poate duce, totodată, la nefuncționarea anumitor facilități ale site-urilor. (The Verge)

7. Un malware folosit pentru fraudă publicitară a reușit să păcălească măsurile de securitate luate de Google și “s-a strecurat” în 56 de aplicații disponibile în Play Store, dintre care 24 de jocuri pentru copii. Ascuns în codul nativ, malware-ul nu a fost depistat de Google Play Protect, iar aplicațiile compromise au fost descărcate de aproape 1 milion de ori. (Check Point Research)

8. UPS lucrează împreună cu germanii de la Wingcopter la un nou tip de drone, care vor fi folosite, eventual, la nivel global. Colaborarea are în vedere în special livrările în marile orașe, unde operarea unei drone presupune o navigare precisă. (TechCrunch)

9. ICO-ul de $1.7 miliarde realizat de Telegram în 2018 a fost blocat de un tribunal federal din New York, după ce judecătorul a considerat că distribuirea monedei virtuale Gram încalcă legislația americană. Decizia nu este definitivă. (The Block)

10. În plină pandemie, Volvo începe producerea autovehiculului electric Polestar 2 în China, urmărind livrarea a mai multor zeci de mii de mașini pe an. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
NASA vrea să construiască un super telescop pentru a găsi exoplanete – Cronica de Tehnologie
Mastercard și Visa au pus pauză proiectelor pe care le aveau în zona crypto – Cronica de Tehnologie