Amazon vrea să integreze asistentul digital Alexa în sistemele mașinilor – Cronica de Tehnologie

1. Apple Watch va avea o funcție de monitorizare a somnului care va urmări calitatea somnului, mișcarea în timpul somnului, nivelul de zgomot și pulsul, informații care vor fi afișate într-o nouă aplicație, dar și pe iPhone în aplicația Health. Noua versiune de Apple Watch ar putea fi prezentată pe 10 septembrie. (Profit.ro)

2. Review-urile la Galaxy Note 10 sunt, în principiu, pozitive, cel mai important reproș adus noului flagship Samsung fiind legat de preț. Designul, puterea de procesare și utilitatea SPen-ului sunt aspectele cel mai apreciate. (Engadget)

3. Două dintre cele mai importante servicii ilegale de streaming video din Statele Unite au fost închise în urma unui proces. Jetflicks și iStreamItAll aveau peste 37.000 de abonați care plăteau sub 10 dolari pe lună pentru accesul la o librărie foarte vastă de conținut nelicențiat. (Wired)

4. O nouă aplicație de deepfake face furori în China și ridică, totodată, semne de întrebare privind intimitatea utilizatorilor. ZAO folosește învățarea mecanică pentru a pune fețele din selfie-urile utilizatorilor în scene din filme celebre. (RadiiChina)

5. Următorul update de Firefox va reduce consumul de energie realizat pe macOS de trei ori față de nivelul actual. Cei mai mari beneficiari vor fi utilizatorii de MacBook, care se vor bucura de o autonomie mai mare. (ZDNet)

6. Revolut va angaja 400 de oameni în Porto, al doilea cel mai mare oraș din Portugalia. Aceștia se vor alătura celor 70 de angajați actuali ai companiei și se vor ocupa de customer support. (TechCrunch)

7. Amazon vrea să integreze asistentul digital Alexa în sistemele mașinilor. Compania americană va lansa săptămâna aceasta a doua versiune de Alexa Auto SDK. (FastCompany)

8. Lambda School, un curs online de programare, are 2.700 de studenți și crește cu 10% în fiecare lună. Cursurile sunt gratuite, însă studenți vor plăti un procent din veniturile obținute după absolvire. La începutul anului, Lambda School a primit o finanțare de $30 milioane de la Google Ventures, Y Combinator și Ashton Kutcher, printre alții. (Wired)

9. FarmBot, un proiect open-source cu aplicații în agricultură, oferă o soluție SaaS (software as a service) fermierilor din Australia prin care aceștia pot monitoriza de la distanță nivelul surselor de apă. Au fost deja instalate 1.700 de unități pentru monitorizarea apei, care se bazează pe informații furnizate de sateliții Pivotel. (ZDNet)

10. Compania elvețiană de software pentru banking Temenos a cumpărat Kony, care dezvoltă un produs SaaS de digital banking. Valoarea tranzacției care va fi finalizată în ultimul trimestru al anului este de $559 milioane. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
A fost lansat primul serviciu comercial de livrări cu drona din Statele Unite – Cronica de Tehnologie
Neuralink a publicat o demonstrație video a tehnologiei creier-mașină la care lucrează – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău