Google anunță reguli noi pentru aplicațiile pentru copii din Play Store – Cronica de Tehnologie

1. Apple a lansat un site în care explică și apără politicile pe care le impune în App Store. Acesta reprezintă un răspuns la acuzațiile din ce în ce mai frecvente la adresa procentului de 30% din venituri impus dezvoltatorilor și a acuzațiilor recente de monopol și scumpire a aplicațiilor. (The Verge)

2. Google anunță reguli noi pentru aplicațiile pentru copii din Play Store, menite să-i protejeze pe aceștia de pericolele lumii digitale. Compania americană a fost acuzată în ultima vreme că nu face nimic pentru a bloca reclamele din aplicațiile pentru copii care vizează adulții și felul în care informațiile celor mici sunt folosite de advertiseri. (TechCrunch)

3. Pasagerii Uber care au un comportament neadecvat ar putea primi interdicție de a mai circula cu mașinile șoferilor parteneri. Începând de miercuri, pasagerii care primesc calificative semnificativ sub medie de la șoferii Uber ar putea să își piardă accesul la aplicația de ridesharing. (Profit.ro)

4. Toyota ar putea investi aproape $550 milioane în compania chineză de ride-hailing Didi. Totodată, producătorul auto ia în calcul lansarea unui nou serviciu de transport în China. (Nikkei)

5. Recunoașterea facială a primit o lovitură importantă în Statele Unite, după ce folosirea acesteia a fost interzisă în San Francisco. În schimb, companiile de tehnologie o promovează în zone ale lumii în care regimurile politice au alte orientări, precum Dubai. (BuzzFeed News)

6. Google va restricționa funcționarea extensiilor de blocare a reclamelor în browser-ul Chrome. Asta în ciuda numeroaselor critici pe care le-a primit după ce a anunțat această posibilitate la începutul anului. Funcțiile de blocare vor mai putea fi folosite doar de utilizatorii plătitori din zona de enterprise pentru dezvoltarea propriilor extensii. (9to5Google)

7. Americanii vor putea plăti accesul la metroul din New York City cu Apple Pay începând de vineri. Pentru folosirea Apple Pay la metrou este necesară versiunea 12.3 de iOS în cazul iPhone-urilor și versiunea 5.2.1 de watchOS pentru Apple Watch. (TechCrunch)

8. Furnizorul de internet pentru avioane Gogo vrea să lanseze un serviciu bazat pe tehnologia 5G. Acesta ar urma să fie disponibil din 2021 în Statele Unite și Canada. (VentureBeat)

9. Dropbox a dublat spațiul de stocare al planului Plus, care ajunge la 2 TB de la 1TB și îi adaugă acestuia funcțiile Smart Sync și Rewind. Îmbunătățirile vin cu o scumpire a abonamentului de la $10 la $12. (VentureBeat)

10. Creșterea exponențială a serviciilor de livrări în China aduce după ea problema plasticului folosit pentru ambalare. Această industrie este responsabilă de crearea a 1,6 milioane de tone de deșeuri din plastic doar în 2017 dintre care 1,2 milioane de tone de ambalaje, 175.000 de tone de bețișoare, 164.000 de tone de pungi și 44.000 de tone de linguri. (NYTimes)

Promo: STIREA DE LA iCEE.fest: UPGRADE 100. În premieră în România, Facebook susține Marketplace Academy + o scenă dedicată Google + speakeri eBay + Hubspot + training LinkedIn + experți independenți în eCommerce + bilet special doar pentru playerii din domeniu. DETALII AICI (http://bit.ly/2QtLVdW). Aveți 15% discount la orice tip de bilet cu cod voucher 15Cronica – pasul doi din Book Now. AMR 14 zile.

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a cumpărat NextVR, startup specializat în transmisiuni sportive pentru căști de realitate virtuală – Cronica de Tehnologie
Apple a cumpărat 18 companii de Inteligență Artificială din 2010 până în prezent – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău