Ambasador: SUA sunt recunoscătoare României pentru sprijinul acordat Ucrainei – Cronica dimineții

1. România se afla, anul trecut, pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește procentul absolvenților – minim liceu – cu vârsta între 20 și 34 de ani, care sunt angajați. Media în țara noastră a fost de 70%, o medie mai slabă înregistrându-se în Italia (65%) și Grecia (66%). Media la nivelul Uniunii Europene era de 82%. (Eurostat)

2. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat că SUA sunt recunoscătoare României pentru sprijinul acordat Ucrainei, în contextul războiului cu Rusia. (Digi24)

3. Reprezentanţii Statelor Unite ale Americii s-au alăturat oficialilor români, ucraineni, moldoveni şi ai Uniunii Europene, pentru a sprijini exportul de cereale ucrainene, iar la reuniunea care a avut loc vineri la Galaţi, Washingtonul a promis asistenţă financiară vecinilor Ucrainei, pentru a achiziţiona nave şi pentru a facilita transbordarea şi tranzitul transfrontalier. (News.ro)

4. Ucraina a început consultările cu Marea Britanie privind garanţiile de securitate pe care le poate obţine. Kievul îşi propune să aibă primele acorduri în vigoare în acest sens până la sfârşitul anului, a declarat vineri un important oficial ucrainean. (G4Media)

Din Cronica de Divertisment: Al șaptelea și ultimul sezon al serialului “Billions” va avea premiera pe HBO Max sâmbătă, 12 august. După ce a părăsit serialul la finalul sezonului 5, Damian Lewis revine acum în rolul lui Bobby Axelrod în șase dintre cele 12 episoade programate, ceea ce va genera un nou conflict cu Mike Prince (Corey Stoll), care își propune să devină președintele SUA.

5. China a publicat primul raport în care analizează conformitatea SUA cu regulile Organizației Mondiale a Comerțului. Chinezii fac referire la Statelor Unite ca fiind un stat „distrugător, agresor hegemonist, manipulator cu standarde duble, acționând unilateral” și „perturbator al lanțurilor industriale și de aprovizionare globale”. (Link)

6. Decesele în rândul tinerilor americani, documentate de companiile care încheie polițe de asigurare de viață, au crescut alarmant. În rândul persoanelor active, cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani, au decedat cu 34% mai mulți în ultimul trimestru al anului 2022. Rate peste medie s-au înregistrat și în alte grupuri de vârstă activă. (USAToday)

7. Fiul preşedintelui Joe Biden, Hunter Biden, ar putea fi trimis în judecată pentru acuzaţii penale, după ce negocierile privind un potenţial acord de recunoaştere a vinovăţiei au ajuns în impas, a declarat vineri noul procuror special al SUA desemnat pentru acest caz, David Weiss. (News.ro)

8. 16% din populația Californiei își permite să cumpere o casă în acest stat, în scădere de la 19%, cât era în primul trimestru al acestui an. Venitul anual necesar pentru a accesa un credit ipotecar pe 30 de ani ar trebui să fie minim $208.000. (Bloomberg)

Din Cronica Sportivă: Lista finală a participanţilor la Campionatele Mondiale de Atletism de la Budapesta (19-27 august) cuprinde 2.187 de sportivi din 202 ţări (1.106 bărbaţi şi 1.014 femei), inclusiv 38 dintre cei 44 de campioni individuali en-titre şi o echipă de şase refugiaţi. News.ro

9. Un judecător federal i-a anulat cauțiunea fondatorului FTX Sam Bankman-Fried și l-a trimis în închisoare, unde va aștepta începerea procesul. Judecătorul l-a acuzat că ar fi încercat să intre în contact cu martorii de cel puțin de doua ori, încălcând prevederile cauțiunii. Bankman-Fried este acuzat, printre altele, de fraudarea clienților crypto exchange-ului FTX. (WSJ)

10. O femeie în vârstă de 38 de ani a intrat în Cartea Recordurilor având cea mai lungă barbă din lume, de 30 cm. Ea suferă de sindromul ovarian polichistic. Afecțiunea provoacă dezechilibru hormonal și – printre altele – poate duce la creșterea excesivă a părului. (TheGuardian)

Fotografia dimineții este de la Cupa Mondială de Fotbal feminin, meciul dintre Anglia și Nigeria. Matt Roberts/FIFA/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Uber a pierdut $1,2 miliarde pe trimestrul al treilea – Cronica dimineții
România continuă vaccinarea cu AstraZeneca – Cronica dimineții