Trei scenarii de lucru pentru începerea noului an școlar – Cronica dimineții

1. Institutul Național de Sănătate Publică ar urma să eleborez săptămâna viitoare un set de reguli și recomandări pentru începerea noului an școlar. Până atunci, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a prezentat autorităților 3 scenarii, considerând că sunt fezabile două dintre ele: prezenţa fizică 100% la şcoală și 50% la şcoală şi 50% online. (Hotnews)

2. Guvernul a împrumutat ieri $3,3 miliarde, un record pentru o finanțare atrasă prin vânzarea de obligațiuni în dolari. Statul a luat și în luna mai 3,3 miliarde de euro de pe piața externă, după alte 3 miliarde de euro în luna ianuarie. La acestea se adaugă sume consistente atrase lunar de pe piața internă. (Profit.ro)

3. Unitățile de terapie intensivă din cel puțin 56 de spitale din Florida nu mai au paturi disponibile. Alte 35 de spitale au anunțat că mai au disponibile 10% sau mai puțin din paturile aflate în secțiile de terapie intensivă. Florida este unul din statele americane cele mai afectate de Covid-19. (CNN)

4. Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, după adoptarea proiectului privind stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie, că în 2 august trebuie constituit Biroul Electoral Central. Candidaturile se depun până în 18 august, iar campania electorală începe în 28 august. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Samsung așteaptă un avans de 23% a profitului în al doilea trimestru din 2020 față de perioada similară a anului trecut, până la valoarea de $6,8 miliarde, pe fondul creșterii cererii de chip-uri pentru computere în contextul în care tot mai multe persoane lucrează de acasă. (Financial Times)

5. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut că există „dovezi emergente” despre răspândirea noului coronavirus prin aer. Decizia vine după ce mai mulţi oameni de ştiinţă au cerut acestei organizaţii să îşi actualizeze recomandările şi comunicările oficiale despre felul în care maladia respiratorie Covid-19 se transmite în comunităţile umane. (Hotnews)

6. Guvernul PNL discută o ordonanță de urgență care să modifice programul Prima Casă. Crește garanția statului, crește creditul maxim ce poate fi contractat cu 20-40% și, în premieră, vor beneficia de garanții chiar dezvoltatorii imobiliari. (Profit.ro)

7. Primarul general, Gabriela Firea, susţinută de PSD pentru un nou mandat, a declarat că renunţă la această candidatură dacă partidele de stânga sau centru-stânga găsesc o persoană care este mai bine plasată în sondaje decât ea. Firea susţine că partidele de stânga crează confuzie în rândul alegătorilor dacă au mai mulţi candidaţi, dar şi prin mesajele din ultimele zile. (News.ro)

Promo: Anika by the sea, cel mai nou proiect gastronomic condus de Chef Alexandru Dumitru, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp.  Restaurantul se află pe o terasă spațioasă, chiar in fata hotelului boutique Hacienda de Mare, într-o zonă intimă și retrasă, pe plaja Copahavana in Olimp. Sub conducerea lui Alex se află si alte 2 restaurante de pe plaja Copahavana – Taverna (specific grecesc) si  Ristorante CasaDeMare (specific italian).

8. Administraţia Trump a informat Congresul şi Naţiunile Unite că Statele Unite că se retrag oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), au declarat mai mulţi oficiali. Retragerea are loc pe fondul creşterii numărului de noi cazuri de infectare cu noul virus, înregistrate în SUA. (News.ro)

9. Mii de oameni s-au adunat aseară în centrul Belgradului pentru a protesta faţă de intenţia preşedintelui Alexander Vucic de a institui restricţii de circulaţie la sfârşitul săptămânii, din cauza numărului mare de cazuri de COVID – 19. Mai mulţi protestatari au intrat în clădirea Parlamentului, dar au fost evacuaţi, prezenţa poliţiştilor în zonă fiind semnificativă. Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanților. (News.ro)

10. Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost depistat pozitiv pentru COVID-19. Anunțul a fost făcut chiar de el într-un mesaj televizat. „Toată lumea știa că va ajunge la o parte considerabilă a populației mai devreme sau mai târziu. Pentru mine a fost pozitiv”, a spus Bolsonaro, referindu-se la testul COVID-19 pe care l-a făcut luni. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Așa arata Kongonaphon, o reptilă mică de doar 10 cm, care a trăit acum 237 milioane de ani, considerată strămoșul dinozaurilor și al pterozaurilor:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Democrații preiau controlul Camerei, Republicanii păstrează Senatul
Cronica dimineții – Nicușor Dan salvează alianța USR PLUS

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău