Ambasadorul în SUA: Românii vor putea călători în SUA fără vize din 1 decembrie 2025 – Cronica dimineții

1. Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru, susține că este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. „În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025 și intrarea ar trebui să se facă în cursul acelui an. Cred că 1 decembrie 2025 – un moment simbolic pentru noi – e momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru. (Digi24)

2. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, referindu-se la pensiile speciale, că până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR. Dacă nu închidem acest jalon, vom depune fără închiderea jalonului iar România va pierde 1,4 miliarde de euro, a mai arătat şeful Executivului. (News.ro)

3. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind modificarea articolului din Codul penal care se referă la incitarea la violenţă, ură sau discriminare, care poate fi reţinută ca infracţiune şi dacă se adresează şi criteriului de opinie sau apartenenţă politică. (G4Media)

4. Preşedintele social-democraţilor Marcel Ciolacu a declarat că există o decizie, în momentul de faţă, una care nu a fost schimbată, potrivit căreia Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei. El a adăugat că vor fi stabiliţi candidaţii partidului pentru alegerile locale, după cele europarlamentare. (News.ro)

5. Premiera în România, la Târgu Mureș a avut loc prima implantare a unei inimi artificiale la un copil din România. (Digi24)

Din Cronica Sportivă: Turneul internaţional de tenis ATP 250, dotat cu premii totale în valoare de 600.000 de euro, organizat de Fundaţia Ţiriac, se va desfăşura în perioada 15 – 21 aprilie 2024, la Bucureşti.

6. Polițiștii vor fi testați antidrog anual a anunțat Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu. Cei care refuză vor fi suspendați din funcții. (Libertatea)

7. Reconstrucția Ucrainei nu poate aștepta sfârșitul conflictului și trebuie să înceapă acum, a susținut miercuri, la Bruxelles, Penny Pritzker, reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economică a Ucrainei. Costul acestei reconstrucții va fi „substanțial”, a declarat fostul secretar de stat pentru comerț al lui Obama, subliniind necesitatea de a mobiliza sectorul privat. Banca Mondială a estimat că Ucraina va avea nevoie de peste $400 de miliarde pentru reconstrucție. (Hotnews)

8. Profiturile industriale din China au crescut în august pentru prima dată după mai bine de un an, un semn suplimentar că economia se stabilizează. Profiturile industriale au crescut cu 17,2% față de anul trecut, potrivit datelor publicate miercuri de Biroul Național de Statistică. Creșterea din august a fost prima creștere lunară din a doua jumătate a anului trecut. (Bloomberg)

9. Ministrul britanic de interne, Suella Braverman, şi-a atras critici virulente după ce a spus despre Convenţia de la Geneva cu privire la refugiaţi că nu este „adaptată epocii noastre moderne”. (Hotnews)

10. Astronomii au surprins primele dovezi directe ale unei găuri negre care se rotește, oferind noi perspective asupra celor mai enigmatice obiecte ale universului. Este vorba de gaura neagră supermasivă din centrul galaxiei vecine Messier 87, care a fost fotografiată de Telescopul Event Horizon. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Campania cancelarului austriac Karl Nehammer, „Crede în Austria” este ilustrată cu o fotografie realizată de un rus și în care apar ruble rusești:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Franta interzice telefoanele mobile in scoli si colegii
Cheltuielile cu salariile bugetarilor s-au dublat în ultimii 4 ani – Cronica dimineții
3 comentarii la acest articol
 • LevSt.
  sept. 28,2023 la 2023-09-28T17:55:54+03:000000005430202309

  Speranța de viață în România. Decalajul față de celelalte țări europene crește de la an la an. Mortalitatea infantilă este excepțional de mare
  (Vasile Ghetau /18/09.2023)(…)///2-Ministerul Educației nu mai are bani de salarii
  (Sebastian Oancea-28/09/2023 6 min.(…)___––____doua situatii total anormale si impotriva naturii, chiar criminale, insa perfect logice, atata timp cat gaga de Sibiu cheltuie milioane de euro( dar „secretizate”!!!) pe plimbari(cu catzelusa dupa el) prin lume, iar mafiile arondate, talharesc , zilnic, alte milioane…

 • LevSt.
  sept. 28,2023 la 2023-09-28T17:19:44+03:000000004430202309

  „… Decembrie 2025…”___–___cand vor nota ce se poate intampla(adica valuri de emigranti economici), probabil ca vor face o amanare, de macar cativa ani…: „ Copiii români sunt cei mai expuși riscului de sărăcie din Europa
  (Monitorul De Cluj
  Data:28/09/2023)” … peste 40 la suta sunt vulnerabili… s-a agravat in cursul anului trecut…”___–___interrelatiile sociale(inclusiv la animale) NU tin cont de cuvantari optimiste, proiecte, „grandioase”, etc., care la om, au ajuns un paravan al realelor intentii si actiuni, prin care un numar infim din varful societatii („elitele”= conducerea), exploateaza, oprima si manipuleaza peste 9o la suta din populatie, pentru a-i sclavagiza(„democratic”, nu?) si a le folosi munca acestora… Iar cazul Romaniei-unic in Europa- s-ar putea sa fie printre „primele” 5-10 din lume, de cand actualul criminal-sef-de-stat este la putere, Romania a ajuns o paria a natiilor, ma intreb unde sunt „marii filozofi” ai natiei, rahatii de ‘lesu, ‘iceanu, cacartarescu si alti cativa zeci de ticalosi si pupincuristi, probabil sunt permanent ocupati sa se indoape cu ceune de sarmale oferite gratis ,de iohanis si banditii de la putere, clasa „intelectualilor” din Romania, este doar o mare mizerie…

 • LevSt.
  sept. 28,2023 la 2023-09-28T14:35:36+03:000000003630202309

  „…referindu-se la pensiile speciale… Romania va pierde 1,4 miliarde euro…”___–-___ eh! Romania! Pierd oamenii, cei care muncesc, Romania -practic- este iohan , ciolacu si sefii de mafii, astia nu pierd niciodata…///(Virgil Burla)”… judecator general… 5.000 euro/luna…____–-____cum deja stie toata lumea, armata romana a ajuns o parte din schema de exploatare si devalizare a romanilor, iar de cand bulibasa este gaga de Sibiu, inmultirea gradelor inalte a devenit precum in ” ciupercile de dupa ploaie”, in plus, numarul imens, urias, de generali in armata romana, este o sfidare planetara atat geografic cat si in timp, Romania este tara cu cel mai mare numar de generali din intreaga lume, si la zi si in toata istoria cunoscuta, are aprox. 2 MII de generali(activi si rezerva)!!!, practic are mai multi generali decat USA, UK si intreg NATO, LA UN LOC !!! Cincret, USA are- in toata istoria!!!- doar 6 generali cu 5 stele, si doar 2 generali cu 6 stele, amandoi morti, iar unul facut general de asa grad, POSTMORTEM, este vorba de primul presedinte al USA. generalul G. Washington…E ceva fantastic, Romania si romanii tin in spinare -si inca in lux- cel putin 50 mii ” cadre ale armatei”,(activi si rezerva), grupa cea mai mare din imensa clasa parazitara (altfel , mica, raportat la total populatie), adica din sub 2 %, (doua sute mii indivizi-numere concrete), formata din parazitii de la armata, din politic, varf administratie, popime si diverse grupuri, in general, clientela puterii…Romania (si niciun alt stat) NU poate rezista prea mult, intr-o asa schema de jefuire sistematica …

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău